hétfő, február 18, 2019
Civil Hírügynökség

Gyuri bácsi ismét kaput nyit

2018-06-27 Esemény, Hírfolyam
gyogynovenynap-180626

Egészségtudatos fiatalok, fiatalos idősek mottóval XII. alkalommal rendezik meg a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat július 7-én és 8-án! A tervezett szakmai előadásokból kiderül, hogy a gyógynövények minden korosztálynak hasznosak. A résztvevők választ kapnak arra, hogyan őrizhető meg a fiatalság, az egészség az aktivitás érettebb korban is. Arról a pozitív jelenségről is szó lesz, hogy napjainkban egyre több az egészség- és a környezettudatos fiatal.

Idén nagy változások lesznek: a Nagysátor mellett – az eddigiektől eltérően – nem a Közösségi Házban, hanem a helyi általános iskola tornatermében lesznek a szakmai előadások. A családok kedvenc helyére, a szabadtéri népi játékokkal teli Gyerekszigetre beköltözik a Madártani Egyesület Bükki Csoportja is. Persze megtartják a fesztivál jól bevált, népszerű programjait is: a látogatók ismét igénybe vehetik az Egészségkamion ingyenes szűréseit, vagy ha nyitottak a kiegészítő gyógymódokra, egészségügyi tanácsadókhoz is fordulhatnak kérdéseikkel.

A Diabess sátorban a cukorbetegek kapnak személyre szóló tanácsokat, a Györgytea tanácsadás sátorban pedig gyógyteákkal kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ az érdeklődők. A fesztivál vendégei a helyi általános iskola aulájában jóga és Aviva foglalkozásokon is részt vehetnek, társasjátékozhatnak, vagy Gyuri bácsi színpompás gyógynövénykertjébe is ellátogathatnak.

A szervezők ígérik, hogy igazi testi-lelki feltöltődést nyújt majd ez a hétvége! Céljuk, hogy a látogatók élvezzék a bükki táj varázsát, a gyógynövénytúrákat, a változatos előadásokat, a kézművesvásár forgatagát, a helyi ételkülönlegességeket, és persze a hasonlóan gondolkodó emberek társaságát, akik szintén hisznek a természettiszteletében, a gyógynövények erejében, a tudatos egészségmegőrzésben. Ők is izgatottan várják a találkozást a sok rokon lelkű, természetszerető fesztiválozóval!

A részletes programról itt olvashatsz (http://gyorgytea.hu/xii-gyogynovenynapok ) !

 

Forrás: eletforma.hu

Friss műsorok

Comments are closed.