hétfő, december 10, 2018
Civil Hírügynökség

A Gyulai kolbász története – újratöltve!

gyulaiKolbKonyv-171106

Jövőre ünnepeljük a gyulai húsipar születésének 150. évfordulóját. A Gyulai Évszázadok Alapítvány különleges ajándékkal lepi meg a várost: 12 év után ismét feldolgozták hentesiparunk történetét. Az új album kiemelten foglakozik a Gyulai Húskombinát és az elmúlt 70 év történetével, a csőd után induló újrakezdéssel.

A 12 évvel ezelőtt készült interjúk mellett elmondja véleményét a közelmúlt eseményeiről Daka Zsolt, Dékány Ferenc, Zám András, de megszólal Ruck János is. A könyv gazdagon bővített és új fotókkal, dokumentumokkal régi cikkeken keresztül bemutatja az egykori méltán híres gyulai hentes famíliákat, de az elmúlt évtizedek és a jelenkor mestereit, szakembereit is. Megismerhetjük a könyvből a mai meghatározó hentes vállalkozásokat, boltokat. Elolvashatjuk a régi vágóhíd,a filléres gyorsvonatokra alapozó egykori rendezvények és a mai kolbász és sódarmustra történetét, a hagyományőrzők munkáját is.

A korábbihoz képest jóval több, 224 oldalon megjelenő reprezentatív albumból új, a Gyulai kolbászra alapozott ételrecepteket is megismerhetünk.

A könyv most is a Dürer nyomdában készül, megjelenését kiemelten támogatja Gyula városa, a Gyulahús Kft, a Nemzeti Együttműködési Alap, dr. Kovács József országgyűlési képviselő, a Gyulai Városbarátok Köre valamint sok cég és magánember.

Az album bemutatója november 16-án csütörtökön 18.00-tól lesz Gyulán, a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.