hétfő, július 22, 2019
Civil Hírügynökség

Gyógynövényismereti hétvége

2019-06-25 Esemény, Hírfolyam
gyogynovTabor-190624

A Bodrogolaszi községben – a Zöld Kör vízitúrabázisán – idén június 28-30. között kerül megrendezésre ismeretbővítő gyógynövényes programunk. Ennek során a résztvevők megismerkedhetnek a Bodrogköz és a Zemplén növényvilágával, különös tekintettel a nyáron gyűjthető vadontermő gyógynövényekre, valamint azok otthoni felhasználási lehetőségeire.

A háromnapos program során a szervezők biztosítják a szállást, az étkezést és a gyűjtőtúrák vezetését, valamint a szakértők felkérését a különböző előadások és bemutatók kapcsán. A résztvevők a saját részre gyűjtött növényeiket a program végén hazavihetik!

Ízelítő a programból: péntek délelőtt sajtkészítési bemutató, frissen fejt falusi tejből, valamint szappanfőző foglalkozás. Délután „A Kárpát-medence növényvilága és a növényhatározás menete” címmel diaképes felvezető előadás, majd kerékpáros vadontermő gyógynövény gyűjtőtúra a Bodrog mentén. Az első napot vacsora után a gyógynövény és a gyümölcs szárításának és tartósításának alapjai elnevezésű foglalkozás zárja.

Szombat délelőtt ellátogatunk Komlóskára, majd onnan egy kényelmes gyalogtúra keretében sétálunk vissza gyógyító füvek után kutatva a Zemplén lankáin; este praktikákról hallhatnak az érdeklődők a „vegyszermentes háztartás” kialakításához, majd gitárzenével kísérve tábortüzet rakunk.

Vasárnap kora reggel fakultatív programok várják a mozgás szerelmeseit, amelyet a házilag készíthető tisztító, ápoló és szépítő szerek bemutatója követ ebédig, amelyet egy játékos programzáró tudáspróba követ a megszerzett ismeretekről.
A részvételi díj 14 900 forint résztvevőnként. Várjuk természetbarát gyerekek, felnőttek vagy akár családok jelentkezését!

Jelentkezés és bővebb információ:
e-mail info@zoldkor.net
mobil 06 (20) 9556-758

URL: https://zoldkor.net/hirek/1082-gyogynovenyismereti-hetvege.html

 

Forrás: greenfo.hu

Friss műsorok

Comments are closed.