hétfő, július 23, 2018
Civil Hírügynökség

GHYMES jótékonysági koncert Budörsön

ghymes-170918

Jótékony célú GHYMES koncert az újrakezdés jegyében. Ma Magyarországon több mint 80 000 látássérült személy él. Ezen felül évente több mint 6000 ember veszti el a látását. Ennek főbb okai gyakran betegségek, de lehet a látássérülés baleset következménye vagy agyi eredetű is.

Funkcionális megközelítésben a látássérülés a látószerv olyan károsodása, amely súlyosan hatással van az egyén mindennapi tevékenységeinek elvégzésére, és amely miatt környezeti adaptációra, speciális kompenzációs képességeinek fejlesztésére, és/vagy optikai és egyéb segédeszközök használatára van szüksége.

Hazánkban évente több mint 6000 ember veszti el a látását – segítsük őket együtt az újrakezdésben! Egy felnőtt ember életében a szerzett látássérülés hatalmas veszteség, hiszen meg kell küzdenie a mindennapok során a közlekedésben, a kommunikációban, a tanulás, vagy munkavállalás, valamint a társadalmi szerepek vállalása terén felmerülő akadályokkal.

Az elemi rehabilitáció célja a látássérült személyek életminőségének javítása, az új élethelyzethez történő alkalmazkodásuk elősegítése, és társadalmi reintegrációjuk támogatása. Ezt a feladatot vállaja fel a budapesti, Pest- és Fejér megyei felnőttkorú látássérült embereket ellátó központunk, mely október 1-jén nyílik meg Budaörsön, a Patkó utca 7.szám alatt.

Addig azonban még komoly átalakítási munkák állnak előttünk. A pályázati támogatás a központ működése (fenntartás, bérek) egy részét fedezi, de az elindítást megelőző átépítési munkálatokat nem – ehhez járul majd hozzá bevételével idei jótékonysági koncertünk, mely 2017. október 14-én, szombaton lesz a GHYMES együttes fellépésével. (helyszín: Budaörs Városi Sportcsarnok, Budaörs, Hársfa u. 6.)

Eseményoldal: https://www.facebook.com/events/168124640427854/

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.