szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Gézengúzokat támogattak

gezenguz-170309

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 2016 év végén 40 millió forint összegű támogatásban részesítette a Gézengúz Alapítványt.

Az összeget jelképesen dr. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár adta át az alapítvány budakalászi központjában dr. Schultheisz Judit orvosigazgatónak. Az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága 2012. óta már több mint 155 millió forint támogatást nyújtott a veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja érdekében létrejött szervezet számára. Az államtitkárság támogatásával az alapítvány további ellátatlan területekre juthat el, ahol jelenleg nem megoldott a koraszülött vagy sérült kisgyermekek terápiás ellátása. Mindezt szoros kötelékben az egészségügyi hálózattal és együttműködve a köznevelési és szociális szektorral.

A Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért 1990-ben a születés körüli időszakban kialakuló vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja érdekében jött létre. Alapítója dr. Schultheisz Judit gyermekorvos. Civil, közhasznú szervezetként tevékenységük 27 éve hiánypótló. Magyarországon csecsemők és családjaik ellátására specializálódott öt központban (Budapest, Budakalász, Győr, Salgótarján, Budafok) fogadják országos ellátási profillal a családokat, gyermekeket. Kiemelt szakmai együttműködést folytatnak megyei-városi kórházakkal, védőnői és házi gyermekorvosi hálózattal. Tevékenységük Magyarországon a korai terápiák intézményrendszerének egyik alappillére.

Az alapítvány feladatának tekinti az országos beutalási rendszerben érkező, eltérően fejlődő, és veszélyeztetett gyermekek szűrését, összetett diagnosztikáját, terápiáját, biztonságos integrációját az iskolás korig. A Gézengúz Alapítvány központjaiban gyermekneurológiai, ultrahang szakrendelés, pszichodiagnosztika, pszichoterápia, Neuro-hidroterápia /NHT1,-2/ és gyógyúszás, gyógytorna, gyógypedagógia, logopédia, művészetterápia érhető el. További segítség a védőnői és szociális információs szolgálatuk (SZISZ), mely tanácsadást nyújt a családok azon jogairól, támogatási formákról, amelyek megilletik a sérült, fogyatékos gyermeket nevelő családokat.

 

Forrás: medicalonline.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.