péntek, június 22, 2018
Civil Hírügynökség

Függőség és boldogság

noiesFerfias-151124

Bár valóban örömöt és (ál)boldogságot nyújt sok szenvedélybetegség, ám ha valaki erősen belemerül, pontosan tudja, hogy pótmegoldást választott. Mit tehet az, aki evéssel, nyugtatóval, alkohollal esetleg túlhajtott szexszel, játékkal tölti meg a napjait, de titokban valódi életre vágyik? A Lélekben Otthon Alapítvány és a Kossuth Klub sorozata erre keresi a választ.

Jegyek előadás előtt 1000 forintért vásárolhatók
Érdeklődés: veressag@gmail.com, 30-97-11-827

December 1. Nőies és férfias függőségeink – Hoyer Mária
December 15. Kiből lesz a szenvedélybeteg? – Komáromi Éva
Január 12. Társfüggőség – Komáromi Éva
Január 26. Megesszük a boldogságot? – Berczik Krisztina
Február 9. Össztársadalmi gyógyszerfüggés – Z. Fodor Miklós
február 23. Segítő-önsegítő módszerek – Szentesi Péter

Következő előadás: december 1. 17.30  Nőies és férfias függőségeink

Köztudott, hogy léteznek „inkább férfias” és „inkább nőies” addikciók, mint pl. az anorexia és a testépítés. A szexuális függőségek is különböző súllyal fordulnak elő a két nem képviselői között. A leszokás, felépülés során is más veszélyekre kell figyelni: a férfiak könnyebben visszaesnek az úgynevezett Happy connecting eseményei alatt, mint pl. családi összejövetelek, házasság és gyermekszületés; a nők inkább veszteségek (halál, szeparációs helyzetek) során veszik elő jól bevált függőségüket.

Előadó: Hoyer Mária egyetemi docens, a Semmelweis Egyetem Alkalmazott Pszichológia tanszékének vezetője, klinikai és addiktológiai szakpszichológus.

Helyszín: Kossuth Klub, 1088 Budapest Múzeum utca 7.

Forrás: Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.