péntek, április 20, 2018
Civil Hírügynökség

Fővárosi költségvetés: a BFZ reakciója

BpFesztZenekar-170223

A Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött: 2017-ben 120 millió forinttal támogatja a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeit. Az együttes idei terveinek megvalósításához így 100 millió forintra van még szükség.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán arról szavazott, hogy 120 millió forinttal támogatja a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeit 2017-ben. Ez az összeg 2013-ban még 270 millió forint volt, azóta pedig jelentősen csökkent. A BFZ vezetősége arra kéri a fővárost, hogy amint lehet, állítsa helyre a Fesztiválzenekar megingott szubvencióját. Mivel az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén 40 millió forinttal növelte a zenekar támogatását, a Fesztiválzenekar teljes tervének megvalósításához ebben az évben még 100 millió forint hiányzik.

A Budapesti Fesztiválzenekar 2016 novemberében részletesen kidolgozott tervet juttatott el a főváros vezetőségének Budapest – a Zene fővárosa  címmel. Az anyag számos koncert mellett ingyenes nevelési és közösségi projekteket is tartalmaz Budapest lakossága számára a gyerekektől az idősekig. A zenekar arra kérte a fővárost, hogy biztosítsa a terv megvalósításához szükséges 260 millió forintos támogatást.

A BFZ vezetősége szeretne mindent megtenni azért, hogy a tervezett koncerteket, nevelési- és közösségi projekteket ne kelljen lemondania. Szeretnék megmenteni a TérTáncKoncertet, ahol idén már közel 600 hátrányos helyzetű gyereket várnak a Hősök terére, és az Európai Hidak fesztivált is, amely a világ figyelmét Budapestre fordítja. Szeretnék folytatni az autista gyermekeknek és az időseknek szervezett sikeres koncertjeiket is, melyek rengeteget adnak a résztvevőknek.

Ennek érdekében 2017. május 8-án adománygyűjtő koncertet rendeznek Koncert Budapestért címmel a Budapest Kongresszusi Központban, és arra kérik a budapesti polgárokat, a főváros vezetését és a magyar kormányt, hogy adományaikkal segítsék a Budapest – a Zene fővárosa program megvalósulását.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.