vasárnap, június 24, 2018
Civil Hírügynökség

„Forradalmi ötlet” lett a tavalyi év legjobbja

RedBullPilvaker-170207

Közel tizenötezer szavazat alapján dőlt el, hogy melyek voltak az elmúlt év legizgalmasabb kreatív projektjei.

A toplistás tartalmak közé került a roma falu életét segítő „BAGázs / Játsszuk együtt!” program, az egyenlőség fontosságát hirdető Budapest Pride, a klasszikusokat megidéző Hadik Irodalmi Szalon, a hajléktalanokat segítő Debrecen Bike Maffia csapata, Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című mozijának lakásvetítései, a debreceni Nagyerdőben álló, felújított és szórakozóhellyé alakított víztorony, valamint a hátrányos helyzetűeket foglalkoztató Igazgyöngy Alapítvány tevékenysége is.

A harmadik díjat a KUCKÓ Önkéntes Programnak – gyermekotthonokban élő fiataloknak rendeznek programokat – ítélte oda a közönség. A második helyezett az Aranyélet című sorozat lett, a HBO-produkció a magyar valóságnak tart tükröt: hogyan lehet a rendszerváltás utáni Magyarországon a bűntudattól sem mentes hétköznapokat és súlyos jelent megélni – és hogyan lehet ezt magas minőségben, profi koncepcióval filmre vinni.

Az idei győztes a Red Bull Pilvaker lett, az őket jelölő Super Channel ajánlása szerint „képesek március 15-ikét formailag és tartalmilag is úgy megszólaltatni, hogy a majd’ 200 éves szellemiség a fiatalokból is zsigeri reakciót váltson ki”. Takács Ákos kreatív koncepciója szerint olyan fiatal magyar MC-k, mint Wolfie, Fluor vagy Diaz, népszerű magyar színészekkel – Járai Márk, Kollányi Zsuzsa, Hámori Gabriella, Kautzky Armand vagy Szabó Kimmel Tamás – friss formában idézik meg a magyar irodalom klasszikusait.

A Highlights of Hungary fő partnere, a Magyar Turisztikai Ügynökség a debreceni Nagyerdei Víztornyot jutalmazta Turisztikai Innovációs Díjjal, míg a Forbes különdíját a Green Go, Budapest első elektromos közösségi autóbérlő szolgáltatása kapta, amelyre a jövő zöld nagyvárosa épülhet. A WMN különdíját az interneten közkinccsé tett fotóarchívumnak, a hat éve indult Fortepannak ítélte, amely indoklásuk szerint „maga a mindennapok történelme, Magyarország 20. századának egy szubjektív, de mindenki számára ismerős szelete, a nosztalgia on-line otthona, amely köré mára igazi közösség szerveződött”.

 

Forrás: mno.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.