szerda, július 17, 2019
Civil Hírügynökség

Food not Bombs Budapest támogatói koncert

2018-08-13 Esemény, Hírfolyam
foodNotBombs-180810

Szeptember 7-én és 8-án az Aurórában (Auróra utca 11.) megrendezésre kerül a Food not Bombs Budapest éves támogató koncertje. A magyarországi punk/hardcore közösség különböző zenekarai fognak játszani, hogy zenéjükkel ők is beleadjanak a közös üstbe. Az FNB Budapest aktivistái pedig isteni vegán burgerekkel és egyéb finomságokkal készülnek a hétvégére.

A Food not Bombs Budapestről:
Az FNB Budapest aktivistái hétről hétre összegyűjtik a kidobásra szánt zöldségeket és gyümölcsöket Budapest két nagyobb piacáról és vasárnaponként több fogásos meleg ételt főznek belőle rászorulóknak, amit aztán aznap délután ki is osztanak a Boráros tér és Blaha vonzáskörzetében. Tevékenységükkel felhívják a figyelmet az ételpazarlás, a hajléktalanság és lakásszegénység ellen foglalnak állást és népszerűsítik a húsmentes étrendet. Természetesen a rászorulóknak kiosztott meleg étel sem tartalmaz húst vagy egyéb állati eredetű terméket.

További információkat a Food not Bombs Budapest Facebook oldalán találhatsz:
https://www.facebook.com/foodnotbombsbudapest/

Az eseményről:
A főzéshez azonban nem elég csak az alapanyag. Az egyéb ehhez szükséges dolgok, például gázpalack, fűszerek, hozzávalók, olaj és alkalmanként műanyag dobozok pénzbe kerülnek. Habár sok ember adományoz fűszerekkel, tésztákkal, olajjal és dobozzal, továbbra is szükségünk van közösségi támogatásra, hogy minden évben fenntartható legyen a projekt, így ezért gyűjt pénzt egy támogatói buli keretein belül az FNB Budapest.
Az „ételosztás” a koncerten sem fog elmaradni. Vegán burgerekkel és egyéb finomságokkal készülnek az FNB-sek, amik fogyasztásával szintén támogatod a munkájukat, illetve kaphatóak lesznek FNB logós vászontáskák és pólók is.

Szeptember 7-én és 8-án az Aurórában, Budapest egyik legizgalmasabb kulturális-közösségi helyén lesz megtartva az esemény – ahol egyébként az FNB is fészkel.
Mindkét nap hét órakor kezdődik a buli. A belépő minimálisan 1500 forint, amivel a csoport jövőjét támogatod.

A pénteken fellépő zenekarok listája:
Bad Habit
Böiler
Demoscene
Gear
Gipsy SS
Kristályvonat
PFA

A szombaton fellépő zenekarok listája:
Contra
Hanoi
Herion
Tango Underground
Tetrafobia
Amything
The Snobs
Tisztán a cél felé
Touch

Meg szeretnénk kérni a résztvevőket, hogy az utcán ne hangoskodjanak, különösen hazafele távozáskor és taxit a Népszínház utcába hívjanak.
Köszönjük!

Az első nap Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/222126945038325/

A második nap Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/436955723428319/
Köszönjük, ha eljössz és támogatod a csoport fennmaradását!

A zenekarokról:
Negyedik éve fog össze a magyarországi punk/hardcore színtér, Debrecentől Szombathelyig az FNB Budapest támogatása érdekében.
Jó látni, hogy a punk/hardcore stíluson belül is azért különböző irányvonalat/mentalitást képviselő bandák közös erővel támogatják a jó ügyet.

A zenekarok között fellép többek között az itthoni Oi!/Streetpunk színtér régi zászlóshajója, a Böiler. Az egri hardcore színtér két alap zenekara, a Tisztán a cél felé és a Tango Underground. Ha nem szereted annyira a keményebb zenét, akkor is érdemes eljönnöd, mert fellép a jazz/funk stílusban utazó Amything és a ska-ban utazó Bad Habit is!

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.