vasárnap, augusztus 25, 2019
Civil Hírügynökség

Figyi! Ez nem foci!

figyi-160915

Az ARC kiállításon láthatók azok a plakátok, amelyeket a zsűri a legjobbnak ítélt az Energiaklub „Sugárveszély vagy tavaszi szél?” című pályázati kiírására beérkezett pályaművek közül. A plakátverseny célja az volt, hogy az alkotók végiggondolják és megmutassák a tervezett Paks II beruházás visszásságait, vagy megjelenítsék azt az irányt, ami szerintük korszerű, környezet- és emberbarát.

„A magyar társadalom szinte semmilyen formában nem nyilváníthat véleményt a kormány atomprogramjával kapcsolatban. Úgy gondoljuk, hogy egy atomerőmű építése olyan kérdés, amit nem néhány politikusnak és nukleáris mérnöknek kell eldöntenie. Ez ugyanis elsősorban nem energetikai kérdés: a kérdés valójában az, hogy akar-e a magyar társadalom ennyire drágán és ennyire kockázatos módon áramot termelni? Vagy esetleg mást választana? Az ARC+ pályázat elindításával az volt a célunk, hogy mindenki elmondhassa, szerinte milyen úton kellene haladnia hazánknak. Ahogy egy demokráciában” – mondta Fülöp Orsolya, az Energiaklub szakmai vezetője.

Az atomkorszak ideje leáldozik. Magyarországon a döntéshozók mégis úgy vélekednek, hogy benne kell ragadnunk egy letűnőfélben lévő korban. Paks II orosz hitelből épülne, ami hosszú időre kiszolgáltat bennünket az orosz érdekeknek. A kiégett fűtőelemek több százezer évig sugárzók maradnak, tárolásuk a világon sehol nem megoldott. A zöld energia viszont egyre olcsóbb, korlátlanul rendelkezésünkre áll, az országban sok helyen, vidéken is munkahelyeket teremt.

Nézze meg a “Sugárveszély, vagy tavaszi szél” plakátkiállításról készült kisfilmet: https://www.youtube.com/watch?v=0f0AiJFKxr4

Az Energiaklub „Sugárveszély, vagy tavaszi szél?” címmel meghirdetett ARC+ pályázati kiírása az idén 16. alkalommal meghirdetett ARC óriásplakát-verseny része. Az ARC által felkért zsűri a beérkezett több mint 70 atomos pályamű közül 11-et válogatott be a kiállításra kerülő óriásplakátok közé. A kiállítás szeptember 25-ig tekinthető meg a budapesti Ötvenhatosok terén.

Az Energiaklub fődíját Tóth Györgyi „figyi” című plakátja nyerte.
Nézze meg a díjazottról készült VIDEÓT! – https://www.youtube.com/watch?v=KV57QrD66F4

A Magyar Szélenergia Ipari Társaság „Tavaszi szél” című különdíját Petrók György „Ki fizet a végén?” című pályaműve kapta.
Nézze meg a díjazottról készült VIDEÓT! – https://www.youtube.com/watch?v=KV57QrD66F4

A Greenpeace „Van hozzá energiánk” című különdíját Magyar Szilárd Consti „Atom és Jerry” című alkotása nyerte el.
Nézze meg a díjazottról készült VIDEÓT! – https://www.youtube.com/watch?v=qljKNDsKNzk

A többi kiállított pályamű ITT érhető el – http://www.energiaklub.hu/hir/sugarveszely-vagy-tavaszi-szel-kepbe-hozo-plakatkiallitas

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.