péntek, március 23, 2018
Civil Hírügynökség

Fiatalok gyűjtöttek az állatok javára

allateledel-170612

Összesen 180 kilogramm tápadományt gyűjtött össze szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az akcióban természetesen tanácsadással is várták az érdeklődőket a szervezet önkéntesei, valamint kiemelt szerepet kapott a fiatalok bevonása és a macskaivartalanítási akció.

Újabb állateledel gyűjtést tartott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Június 10-én, szombaton a vásárhelyi Interspar áruházba települtek ki a szervezet önkéntesei, hogy az éhező állatoknak gyűjtsenek. Az akcióban összesen 180 kilogramm tápadomány gyűlt össze.  A hagyományokhoz híven, most is ingyenes tanácsadással várták az érdeklődőket. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy helyesen táplálják-e kedvencüket, sokan pedig azután érdeklődtek, hogy miben tud segíteni az egyesület.

Az egyik ilyen segítség éppen az Összefogás-2017 Nehéz Helyzetben Az Állatokért program, amelyben a rászoruló állattartó családokat segítik tápadománnyal és térítésmentes konzultációval. A most összegyűlt 180 kilogramm állateledel nagy részét is ebben a programban osztja ki az egyesület.

Nagy figyelmet kapott emellett a fiatalok érzékenyítése a nélkülöző és szenvedő állatok iránt. Ennek célja, hogy a felnövekvő generáció már felelős állattartóként lépjen át a nagybetűs életbe. Erre egyébként a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet az egyesület. Természetesen a macskaivartalanítási akció is népszerű volt. Ebben összesen száz macska ivartalanítását végzi a szervezet a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítványnak köszönhetően. A program már a felénél jár, és természetesen az utcai kolóniák sterilizálása mellett a rászoruló macskatartók is számíthatnak segítségre.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.