csütörtök, február 21, 2019
Civil Hírügynökség

Fesztivállal zárul a nemzetközi gyermektábor

2018-06-29 Esemény, Hírfolyam
abasar-180628

Öt ország közel 100 gyermeke táborozik július első hetében Abasáron. A tábor változatos programját szombaton az Európa Fesztivál zárja, olyan előadókkal, mint Deák Bill Gyula, Vastag Tamás és az NKS.

A nemzetközi tábornak évtizedes hagyománya van a településen: cseh (Jaroslavice és Dobsice), osztrák (Seefeld-Kadolz) és erdélyi (Kászon-Altiz) települések bevonásával valósítják meg, minden évben másik résztvevő országban. Idén Abasáron van a sor és bővült a résztvevők köre – mondja a település polgármestere. Dr. Lénártné Benei Anikó hozzáteszi: örülnek, hogy a 13 települést magába foglaló szlovákiai Csáb Patakvölgye Kistérségi Társulás is becsatlakozik a programokba, hiszen idéntől így már szlovák gyermekek is részt vesznek a táborban. „Fontosnak tarjuk, hogy a gyermekek megismerjenek más kultúrákat, használják az idegen nyelvet, nyíljanak meg egymás előtt. Ezeket a célkitűzéseket fogalmaztuk meg nyertes Európa a polgárokért pályázatunkban is, melyből megvalósítjuk a rendezvényt” – fűzi hozzá a településvezető.

A gyermekekre izgalmas napok várnak: egész héten játékos foglalkozások, versenyek, kirándulások segítik a szórakozást. Ellátogatnak többek között a siroki várba, a Mátrába és a gyöngyösi strandra is. A program egyik legizgalmasabb része azonban a Parlament megtekintése lesz. Emellett egész héten többek között civilszervezeti találkozó, nemzetközi projektfejlesztési tréning, turisztikai konferencia, polgármesterek közötti kerekasztal egyeztetés és még számos program várja a résztvevőket.

Az egyhetes rendezvénysorozatot szombaton, július 07. napján az ingyenesen látogatható Európa Fesztivállal zárják a szervezők, melyre az Iskola úton kerül sor. Itt egész nap népi játszótér és játszóház, ugrálóvár, trambulin, kézműves foglalkozások szórakoztatják a gyermekeket. A résztvevő országok csoportjai a színpadon is bemutatkoznak. A rendezvény programját színesíti a Hahó Együttes gyermekkoncertje és a habparty kora délután, majd Csórics Balázs, a Barátok Közt sztárjának musical válogatása is.

Az esti órákban országos hírű előadók lépnek fel. Vastag Tamás előadása után, Deák Bill Gyula és az NKS ad élő koncertet, a tűzijáték 22:00 órakor kezdődik. A rendezvény főzőversenyére július 4-ig lehet jelentkezni, az e-mail címen. Az első három helyezett hazai, ausztriai és erdélyi nyaralást nyer.

A rendezvénysorozatra 2018. július 01-08. között Abasár Község Önkormányzatának “Európaiság ifjúsági tábor és 15 éves jubileumi partnertalálkozó Abasáron” című és 2017/3093/029-001 számú nyertes pályázatának keretében kerül sor, melynek támogatója az Európai Unió Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynöksége (EACEA).

webcím http://www.europafesztival.hu, http://www.abasar.hu

 

Forrás: onkormanyzat.mti.hu

Friss műsorok

Comments are closed.