péntek, március 23, 2018
Civil Hírügynökség

Felelős állattartásra oktatták a vásárhelyi diákokat

Hodmezovh-klauzal_3-170922

A helyes és felelős állattartásra oktatta a Klauzál Gábor Általános Iskola diákjait a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. „Az első óra a felelős állattartásról” című projekt keretében a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg a felsőbb tagozatosok.

Megtartotta első óráját a hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskolában a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A 4-6. osztályos diákok a felelős és helyes állattartásról hallhattak „Az első óra a felelős állattartásról” című projekt keretében. Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, a többi között a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismertették meg a tanulókkal, de kiemelt szerepet kapott az érzékenyítés is, hiszen bemutatták, hogy milyen rossz körülmények közül kell néha állatokat menteni.

Hozzátette, állatvédelmi szervezet révén kiemelt figyelmet fordítanak a prevencióra, hiszen hosszú távú céljuk az, hogy azok a fiatalok, akik ma az iskolapadban ülnek már felelős állattartóként lépjenek a nagybetűs életbe. Ha ez megvalósul, kevesebb állat kerülhet az utcákra, menhelyekre, állatotthonokba.

Az órán arra is fény derült, hogy mit kell tenni, ha például egy kóbor állattal találkozunk az utcán. Erről már Genye Helga, az egyesület önkéntese beszélt a diákoknak. A legjobb ilyenkor megvizsgálni, hogy megsérült-e, szükség esetén orvoshoz vinni, biztonságba helyezni, és megkeresni a gazdáját. Ebben az állatvédelmi szervezetek is tudnak segíteni.

Az egyesület hamarosan újabb órát tart, hiszen célja, hogy minden gyereket megszólítson és választ adjon az állattartással kapcsolatos kérdéseikre. Legközelebb október 4-én, az Állatok Világnapján, a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolában oktatják majd a diákokat. Az intézmény egyébként állateledel gyűjtést is tart, a beérkezett adományokat az egyesületnek ajánlották fel.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.