csütörtök, augusztus 22, 2019
Civil Hírügynökség

Ezt látni kell és csodálni lehet

bohoclogoj

Szeretnénk meghívni mindenkit egy olyan előadásra és workshopra, aminek nincs párja! Ezt látni kell és csodálni lehet. Az egyetlen falusi gyerekelőadás a Bánkitó Fesztiválon a MÁTYÁS, A NEM KIRÁLY, amit a Bohócok a Láthatáron Csoport mutat be 2015. július 17-én 19h-tól – a Bánkitó Fesztiválon – a Polgármesteri Hivatalban.

A Cserehátról érkező 10-16 éves szereplők többsége még sosem járt nagyvárosban, nem volt színházban. Most bemutatják a saját darabjukat, amit a 10 napos közös táborozás alatt készítettek.

A történet Matyiról szól, aki 12 éves. Magának való, nem jó tanuló, de okos, szeret zenélni és focizni. Egy falusi iskolába jár, ahol nem találja a helyét, otthon sem figyelnek rá. Az iskolában piszkálják, csúfolják, de ő nem tud kiállni magáért. Mindig alul kell maradnia? Erről a kérdésről közös játékkal, a nézők bevonásával gondolkodunk.

Az előadásához kapcsolódóan a FÓRUMSZÍNHÁZról és SLAMről szóló beszélgetésre, illetve workshopra is várunk mindenkit július 18-án 11:30-13:00 között a Bánkitó Fesztiválon, az Ifjúsági Házban.

Kíváncsi vagy, hogyan készült az Ifjúsági Fórum Színház a 10 -16 éves fiatalokkal 10 nap alatt? Szeretnéd tudni, mitől válik a néző játszótárssá és cselekvővé? Erről a folyamatról beszélgetünk és bemutatunk néhány játékot, amibe a gyerekek vezetésével a jelenlévők is bekapcsolódhatnak.

A Matyiról szóló történetet a táborunkban résztvevő gyerekek írták, az előadás szövegeit a mindennapjaik inspirálták. Ezért sokunk számára ismerős, ami a színpadon zajlik és utána játéklehetőséget kínált a fórumhoz. A projektünkben az is célunk, hogy az előadás szereplői kedvet és motivációt kapjanak ahhoz, hogy a saját közösségükben aktív szerepet vállaljanak. Ehhez az első lépés, hogy kipróbálják magukat a Bánkitó közössége előtt és ők tartsanak a mentorok segítségével egy beszámolót arról a folyamatról, amelyben az előadás létrejött.

A programot a Bohócok a Láthatáron Csoport valósítja meg a Csereháti Roma Önsegítő Közhasznú Egyesülettel partnerségben, a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével.
Mentorok: Siroki Viktor és Novák Nóra
Rendezés és drámapedagógia: Szabó Veronika, Feuer Yvette, Manyasz Erika, Horváth Kristóf
Fórum Színház: Szabó Veronika, Slam és dalszövegek: Horváth Kristóf
Projektvezető: Feuer Yvette
Sajtó, blog, fotó: Ránki Júlia
Videó: Galyas Gyula

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.