vasárnap, május 26, 2019
Civil Hírügynökség

EVS lehetőségek Belgiumban

onkentesBelgium-180727

Olyan lelkes fiatalokat keresnek, akik legalább kommunikációs szinten beszélnek angolul, szívesen tanulnának hollandul, és nem probléma nekik belga fogadó családdal lakni. A projektek 2019. januárjában vagy márciusában kezdődnek, a legtöbbjük 6 hónapos.

Hol?
Belgium különböző részein (a pontos helyszíneket lejjebb, az egyes projekteknél találod)

Mit?
Pinocchio Bölcsőde (Peer): egy német határ mellett fekvő kisvárosba keresnek olyan önkéntest, aki szívesen foglalkozik, játszik gyerekekkel.
STAMPMedia/C.H.I.P.S. vzw (Antwerpen): egy szuper, fiatalokkal és médiával foglalkozó szervezet keres 26 év alatti önkéntest, aki érdeklődik a fotózás, videózás és közösségi média iránt.
Mediaraven (Gent): egy főként digitális médiával foglalkozó szervezet keres önkéntest, aki érdeklődik a fotózás, videózás, közösségi felületek iránt, és szívesen dolgozna ezeken a témákon középiskolás diákokkal.
In Flanders Fields Museum (Ieper): az első világháború flandriai vonatkozásait bemutató múzeum keres önkéntest, akinek érdeklődéstől függően lehetősége lenne belekóstolni a kutatómunkéba, kiállítás-szervezésbe, a látogatókkal való kapcsolattartásba, vagy a múzeumban folyó munkák bármelyikébe.
Szociális farm (Beernem): ezen a kisvárosi farmon olyanokkal dolgoznak együtt, akik valamilyen hátrányos helyzet miatt (pl. fogyatékosság, pszichiátriai probléma vagy szociális helyzet) a munkaerő piacon is hátrányos helyzetből indulnak. A cél az ő re-integrációjuk, illetve bio termékek előállítása az ő közerműködésükkel. Olyan önkéntest keresnek, aki érdeklődik a program iránt, és szívesen megismerné közelebbről is.
Vadmentő központ (Opglabbeek): olyan önkéntest keresnek, aki szívesen dolgozna állatokkal, segítene az etetésben, takarításban, állatok ellátásában, illetve venne részt a szervezet eseményein.
• Nemzetközi iskola Leuvenben (Leuven): olyan önkéntest keresnek, aki szívesen tanítana angolt, kreatívkodna és szervezne programokat óvodásoknak és általános iskolásoknak.
Élelmiszer-biztonság a nagyvilágban (Leuven): egy élelmiszer-biztonsággal és önfenntartással foglalkozó szervezet (sok ázsiai, afrikai és latin-amerikai kapcsolattal) keres önkéntest, aki érdeklődik a téma iránt, szívesen besegítene publikációk előkészítésébe és írásába, az online kommunikációba, illetve a szervezet népszerűsítésébe.
Menekültek integrációjának segítése (Brüsszel): egy menekültekkel és menedékkérőkkel foglalkozó szervezet keres önkéntest, aki szívesen szervezne programokat, tanítana nyelvet vagy számítógépes alapokat, és segítene a városba kerülő menekülteknek az első lépésekben.
Steiner iskola (Turnhout): 2-12 éves gyerekekkel foglalkozó alternatív iskola keres önkéntest, aki főként az óvodás korosztállyal való foglalkozásban segítene aktívan.

Részletek a projektekről ide kattintva ( https://drive.google.com/file/d/0B7ZiUnIURBpPUjRRWDhnUkN6YkRjTElQR3kyQVI0TkFJaDA4/view ) olvashatók.

Jelentkezés: az innen letölthető (https://drive.google.com/file/d/0B7ZiUnIURBpPb2RFa013elZEckQ4bTdfVHBTTURjRTZRY2pJ/view ) jelentkezési lappal és fényképes önéletrajzzal a bilitis.lauwers@afs.org címen.

A 2019. januárjában kezdődő projektek jelentkezési határideje 2018. augusztus 11., a 2019. márciusában kezdőd projekteké 2018. szeptember 30. ha bármi kérdésed van írj bátran az evs.hvsf@gmail.com vagy a bori.hvsfvgmail.com címre.

 

Forrás: hvsf.hu

Friss műsorok

Comments are closed.