vasárnap, augusztus 25, 2019
Civil Hírügynökség
Események betöltése

« Minden esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Modernkori rabszolgaság – kézikönyv és képzés

augusztus 25 01:26

AnthropolisFoto-151102

Az Anthropolis Egyesület Időtlen rabszolgaság? című programjának keretében tanárok, trénerek, nevelők, iskolapszichológusok, a 11-18 éves korosztállyal hivatásszerűen foglalkozók és a téma iránt érdeklődő egyetemista hallgatók jelentkezését várják a modernkori rabszolgaság jelenségét feldolgozó ingyenes képzésre.

A 2002-ben alapított Anthropolis Antropológiai Közhasznú Egyesület kiemelt céljai a globális egyenlőtlenségek és igazságtalanságok elleni küzdelem és a kritikus globális állampolgári attitűd elfogadtatása. Az Egyesület szemléletformáló tevékenysége arra irányul, hogy a hazai oktatásban széles körben jelenjen meg a globális dimenzió, segítve ezzel az oktatásban részvevők felkészülését a globális világ kihívásaira. Hazai és nemzetközi tréningek keretében és az első magyarországi Globális Nevelés Tudásközpont működtetése révén segítjük elő a magyarországi iskolai és iskolán kívüli oktatás perspektívájának szélesítését, módszereinek megújulását, a globális nevelés nemzetközi gyakorlatának és tapasztalatainak hazai terjedését és népszerűvé válását.

A történelemkönyvek szerint a rabszolgaságot már régen eltörölték, pedig jelenleg is mintegy 36 000 ember él rabszolgaságban csak Magyarországon. A jellemzően nő, illetve gyermek áldozatok 25%-a 18 év alatti. Mit tehetünk a jelenséggel szemben? Hogyan segíthetjük az áldozatokat, mit tehetünk a megelőzés érdekében?

Az Anthropolis Egyesület kiadásában hiánypótló oktatási kézikönyv jelent meg „Modernkori rabszolgaság” címmel. A tréning résztvevői megismerkedhetnek a könyv tartalmával, és elsajátíthatják a kiadványban ismertetett, esettanulmányokra épülő módszereket, amelyek segítségével tanórán, vagy az iskolán kívüli foglalkozások keretében az egyik legsérülékenyebb csoport, a 11-18 éves korosztály számára közvetíthetők a modernkori rabszolgasággal kapcsolatos ismeretek.
A képzés helyszíne: 1146 Bp., Thököly út 58-60., földszinti Károlyi terem
Időpont: 2015. november 5. (csütörtök) 9:00 – 16:00
Kötelező regisztráció: Mihalkó Viktória, 06-70-381-5608, anthropolis.iroda@gmail.com– legkésőbb november 3.
Forrás: beküldött hír

Details

Date:
2015-11-05
Time:
09:00 - 16:00

Helyszín

földszinti Károlyi terem
1146 Thököly út 58-60., Budapest, Magyarország
+ Google Térkép