hétfő, július 23, 2018
Civil Hírügynökség
Események betöltése

« Minden esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Lurkó Tánctábor és Garabó Fesztivál

július 23 09:35

_thbkep_695

Vasárnap, több mint háromszáz fiatal részvételével megnyílt a IX. Lurkó Tánctábor, ami az évek során az ország legnagyobb gyermek-, és ifjúsági tánctáborává nőtte magát. A résztvevők között idén is akadnak határainkon túlról érkezők. A sátortábort ezúttal is a majsai sportpályán állították fel, ahol a táncosok mellett, népzenészek is gyakorolnak.

A házigazda Mayossa Táncegyüttes oktatói mellett, a Magyar Állami Népi Együttes tagjai is tanítják a fiatalokat, akik a napokban már láthatták a Mecsek Táncegyüttes fellépését. A táborzárás – július 12. – előtti estén a résztvevők gálaműsor keretében mutatják be a táborozás során tanultakat.

Kiskunmajsa főterén július 10-én (pénteken) első alkalommal rendezik meg a Bor-Zene-Garabó Fesztivált. A térség gazdag népművészeti és kézműves kultúráját bemutató Garabó Vásár 10 órakor kezdődik. Helyi termelők, népi fajáték készítők, kézművesek mellett bemutatkozik a Megyei Értéktár.

A vásárral egy időben kezdődő borfesztiválon több neves borász kínálja majd termékeit és helyi hegyközség tagjai is kínálják boraikat, amik között a tájegységre jellemző Kövidinka és Kadarka is kóstolható lesz.

A zenés programok 16 órakor kezdődnek, a fellépők között lesz a HACSAK, a Kelda Acoustic, a Gypo Circus, a Csak egy Selfie, valamint a Tárkány Művek, akik koncertjén a Mayossa Táncegyüttes is közreműködik.

Forrás: MTI-ÖS

Details

Start:
2015-07-05 08:00
End:
2015-07-12 17:00

Helyszín

+ Google Térkép