csütörtök, május 24, 2018
Civil Hírügynökség
Események betöltése

« Minden esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Európa-napi fesztivál és családi nap a Szabadság téren

május 24 15:30

europanap-170501

Európa-napi fesztivál és családi nap május 7-én, vasárnap 9.00 – 21.00 óra között a budapesti Szabadság téren!

Caramel és Pannonia Allstars Ska Orchestra koncert, óriás társasjáték, ability pálya, játszóház, kézműves foglalkozások gyerekeknek – többek között ezekkel az ingyenes programokkal vár minden érdeklődőt az Európa-napi fesztivál május 7-én, vasárnap 9.00 – 21.00 óra között a budapesti Szabadság téren. Az Európa-napon Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozásának 13. évfordulóját ünnepeljük, illetve a 60 éve megköttetett Római Szerződésről és a 30 éves Erasmus programról is megemlékezünk.

Az évfordulók alkalmából a családok és az érdeklődők számos program közül választhatnak, így minden korosztály talál majd kedvére való elfoglaltságot magának: többek között koncertek és különböző kézműves foglalkozások is színesítik a rendezvényt. Az eseménynek idén a Szabadság tér ad otthont, ahol a kilátogatók az európai uniós polgárok jogairól, az uniós munkavállalás és külföldi tanulás lehetőségeiről, valamint különböző szakmai gyakornoki programokról is tájékozódhatnak. A helyszínen személyre szabott karriertanácsadásra és nyelvvizsgákkal kapcsolatos ismeretszerzésre is lesz lehetőség.

A nap nyitásaként a Szabadság térről indul a már hagyománnyá vált futóverseny, amely a főváros uniós forrásból megújult létesítményeit érinti, idén a 13 kilométeres táv 13 éves uniós tagságunkat szimbolizálja.

Az Európa-napi fesztiválon többek között fellép Caramel, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Romano Drom, Henri Gonzo & Peres Dániel (Fran Palermo), a Mintapinty zenekar, a Rutkai Bori Banda, és a Hahó együttes is. A gyerekkel kilátogató családokat játszóházak, óriás társasjáték és mesesarok várja majd, de lesz Suhanj! Fittness és Irodalmi Valóságshow is.

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája szervezi, együttműködésben a Miniszterelnökséggel, illetve a Fővárosi Önkormányzattal. A programok ingyenesek.

Az Európa-napi fesztivál Facebook-eseménye:
https://www.facebook.com/events/1648367355181077/

Forrás: greenfo.hu

Details

Date:
2017-05-07
Time:
09:00 - 21:00

Helyszín

Szabadság tér
Budapest, Magyarország
+ Google Térkép