vasárnap, január 20, 2019
Civil Hírügynökség
Események betöltése

« Minden esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

ASZÖT Klub a Civil törvény várható módosításáról

január 20 16:58

aszot-170301

A Parlament 2017 tavaszi ülésszaka során a Civil Törvény módosítását tervezi, a konkrét törvényjavaslat szövegét még nem ismerjük, de a témában eddig elhangzott nyilatkozatok alapján a főbb irányvonalak már láthatóak.

Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete immár 5 éve dolgozik az adományozói bizalom megerősítésén és az átláthatóság erősítésén. A testület tagjai magukra nézve kötelezőnek fogadják el az ASZÖT Etikai Kódexét, melynek fő sarokpontjai a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság. A testület célja összefogni az etikusan és átláthatóan működő civil szervezeteket, közösen dolgozni azon, hogy az adományozók bizalma megerősödjön.

Mivel a törvényjavaslat tárgya az eddigi információk alapján szorosan kapcsolódik az ASZÖT tevékenységéhez, a testület a javaslattal kapcsolatosan egy szakmai állásfoglalás kiadását tervezi. Ennek előkészítése érdekében szervezzük az ASZÖT Klub találkozót.

Esemény időpontja: 2017. március 08., 16:30 – 18.30h
Helyszín: MagNet Közösségi Ház (Bp., VI. ker. Andrássy út 98.)

Meghívott szakértők:
• Hartay Eszter – ECLN (Európai Non-Profit Jogi Központ)
• Gerencsér Balázs – ASZÖT
• szakértő az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről (felkérés alatt)

Az eseményen való részvételt a témában jártas szakértőknek illetve olyan szervezetek vezetőinek javasoljuk, akik várhatóan érintettek a törvénymódosítás kapcsán, és rendelkeznek egy szakmai/jogi jellegű állásfoglalás kialakításához megfelelő információkkal illetve pro vagy kontra szempontokkal, érvekkel.

A részvétel visszaigazolt regisztrációhoz kötött. Elfogadott jelentkezés esetén lemondást kizárólag az esemény előtt legfeljebb 3 nappal tudunk elfogadni, ennél későbbi lemondás esetén a részvételi díj kiszámlázásra kerül.

Részvételi díj:
• ASZÖT tagoknak ingyenes
• Nem ASZÖT tag résztvevőknek 3000 Ft/fő.

Ellátás önköltséges alapon a MagNet Közösségi Ház büféjében.
Jelentkezési lap https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc33f3h6mRDlfjQ9jjvLTrR5qkTHA2d2bw0xvwtz8lXe4xLsA/viewform

————

Az ASZÖT Klubról:
Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete ASZÖT Klub címmel rendezvénysorozatot indított, melynek lényege beszélgetések szervezése szakértők részvételével civil szervezetek munkáját érintő fontos témákban.
A klub céljai:
• Többeket érdeklő, érintő témákról beszélgetni egymással és a témában jártas szakemberekkel;
• Személyes kapcsolatok építése az adott témában érintett szervezetek vezetői között;
• Ismerkedési, kapcsolódási lehetőség a testülethez még nem csatlakozott, de az iránt érdeklődő (vagy már tagjelölt) szervezetek számára.

Az ASZÖT Klubokat nem túl nagy létszámú, interaktív eseményeknek tervezzük, ahol a résztvevők nem csak „hallgatók”, hanem tudásuk és/vagy érdemi kérdéseik megosztásával aktív részesei az eseményeknek. A Klub résztvevői reményeink szerint esetenként az adott témákban akár közös akciókat,együttműködéseket is kezdeményeznek.

Forrás: nonprofit.hu

Details

Date:
2017-03-08
Time:
16:30 - 18:30

Helyszín

MagNet Közösségi Ház
Andrássy út 98, Budapest, Magyarország
+ Google Térkép