péntek, június 22, 2018
Civil Hírügynökség

Év Alkotása 2017-díj – Megvannak a nyertesek!

fedelNelkul-180508

Idén tizedik alkalommal került megrendezésre az Év Alkotása Díjátadó Ünnepség, melynek keretében átadásra került az Év Alkotása-díj vers, próza és kép kategóriákban. Az Eötvös10-ben tartott rendezvényen az otthontalan emberek által 2017-ben beadott pályamunkák legjobbjait kortárs művészek alkotta szakmai zsűri adta át.

A három órás rendezvényen a díjak átadásán túl beszédet mondott és a pályamunkákat személyesen méltatta Eifert János, Fekete András, Györe Balázs, Molnár Krisztina Rita, Szász Lilla és Tóth Krisztina zsűritagok. Bővebb válogatást hallhattunk a Fedél Nélkül verseiből és prózáiból Illésy Éva, Madarász Éva, Epres Attila színművészek és Dvorcsák Gábor szerző előadásában.

Az est folyamán átadhattuk a Deli Bálint Emlékdíjat, melyet a 2017-ben elhunyt, s tavaly Év Verse-díjat elnyert tehetséges szerző emlékének ajánlottunk, s a díjat Barta Pál vehette át. Élőzenei fellépőink szórakoztatták a közönséget, zenélt nekünk az est házigazdájaként is szerepet vállaló Huzella Péter előadóművész, valamint Baranyecz János „Branyó” és zenekara.

Év Alkotása 2017-díjazottak:
vers kategóriában: Dvorcsák Gábor: Kisápadni a létezésből
próza kategóriában: Leontin Med: Hóhéraid butasága
kép kategóriában: Dvorcsák Gábor: Julius Shakespeare: Cambeth

Különdíj:
vers kategóriában: Pethő N. Gábor: Azt mondod

Deli Bálint Emlékdíj: Barta Pál: Miközben megy le a Nap

A zsűri tagjai:
Fekete András a zsűri elnöke
Györe Balázs költő, író
Eifert János fotóművész
Molnár Krisztina Rita költő, író
Szász Lilla fotóművész
Tóth Krisztina költő, író

A nyertes alkotások megtekinthetők Facebook oldalunkon: goo.gl/Y6Kjc7
A díjátadó képei ugyancsak elérhetők Facebook oldalunkon: goo.gl/cuz3vp

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.