vasárnap, augusztus 25, 2019
Civil Hírügynökség
afrikaNyomor-181205

Az értheti meg igazán a “Segíteni kiváltság” mottót, aki járt már Kongóban és megtapasztalta az európai kényelem és az afrikai nyomornegyedek közötti különbséget – osztották meg a tanulságot az Afrika Napokon, a novemberben humanitárius turistaként Kongóban járt csapat tagjai.

Ma minden hetedik ember a világon nyomornegyedben él és közel 1,6 milliárd ember lakhatása nem biztosított. A Teremtsünk Biztos Lakhatást (Build Solid Ground) projekt fő célja az európaiak aktív elköteleződésének előmozdítása a globális lakhatási, földtulajdonhoz való jogokkal és a fenntartható városokkal kapcsolatos problémák megoldására. “Ennek a globális problémának megoldásában szeretne szerepet vállalni az Afrikáért Alapítvány is. Célunk, hogy munkánk eredményeképp legalább 10 millió ember számára javuljanak a lakhatási körülmények” – emelte ki előadása során Hamvas Bálint, az Afrikáért Alapítvány ügyvezetője.

A fenti cél elérésének egyik fontos pillére a helyi infrastruktúra fejlesztése, így az alapítvány a már üzemelő két iskolája és árvaháza mellett egy klinika építésébe fogott bele. Ehhez minél szélesebb körű együttműködésre van szükség, hiszen 75 millió Ft-ot kell minél hamarabb összegyűjteniük. A 15 éves alapítvány hasznos munkáját mutatja, hogy egyik árvájuk idén szerezte meg orvosi diplomáját. Dr. Tshava Guellord jelenleg hazai kórházakban mélyíti tudását, hogy ha megépül a kórház, akkor a szegények orvosaként térhessen vissza Kongóba és segítse az ott élők életét.

https://afrikaert.hu/

 

Forrás: Afrikáért Alapítvány Magyarország

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.