szerda, március 20, 2019
Civil Hírügynökség

Európai Ifjúsági Hét

Idén ismét megrendezésre kerül az Európai Ifjúsági Hét május 26. és június 2. között.A programsorozat célja, hogy felhívja a fiatalok és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek figyelmét az Európai Unió által biztosított lehetőségekre és az európai értékekre. A hét fókuszában az aktív állampolgárság, a fiatalok 2014-es EU-s választásokon való részvételének ösztönzése és a demokratikus közéletben való aktív szerepvállalása áll, valamint idén ünnepli az Európai Bizottság a fiatalokat támogató EU-s programok 25. évfordulóját!
A tervezett központi események egy része az Európai Parlamentben kerül megszervezésre az Európai Ifjúsági Fórum jóvoltából. Többek között sor kerül egy YO-Fest elnevezésű kétnapos fesztiválra, amelyen ifjúsági szervezetek képviselői és a Nemzeti Ifjúsági Tanácsok vezetői vesznek majd részt. Idén is díjban részesülnek majd a Fiatalok Lendületben Program Nemzeti Irodái által nevezett kiemelkedő ifjúsági projektek. Természetesen nemzeti szintű programokkal is lehet majd csatlakozni a programsorozathoz.

Magyarország ifjúsági nagykövete idén Szabó-Nagy Attila lesz az Európai Ifjúsági Héten Brüsszelben.
Attila volt EVS önkéntes, ezen kívül számos izgalmas ifjúsági cserén és képzésen vett részt. Szervezete a NIT (Nemzeti Ifjúsági Tanács) egyik alapítója, itt most nemzetközi programokkal foglalkozik. „A programon keresztül elsajátított értékeket szeretném továbbadni itthon is, otthon is és bárhol, ahol lehetőség adódik rá. Interkulturális és nemzetközi jellegével a program új távlatokat nyitott meg, segített a másság elfogadásában, nagyon sok embert ismerhettem meg és dolgozhattam együtt velük, úgy magyarországi, romániai, mint más nemzetközi pályán is.”
A másik két jelölt Mohos Nikolett és Gyémánt Zsófia volt.

Forrás: yia.hu

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.