vasárnap, június 24, 2018
Civil Hírügynökség

Európai Ifjúsági Hét

Idén ismét megrendezésre kerül az Európai Ifjúsági Hét május 26. és június 2. között.A programsorozat célja, hogy felhívja a fiatalok és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek figyelmét az Európai Unió által biztosított lehetőségekre és az európai értékekre. A hét fókuszában az aktív állampolgárság, a fiatalok 2014-es EU-s választásokon való részvételének ösztönzése és a demokratikus közéletben való aktív szerepvállalása áll, valamint idén ünnepli az Európai Bizottság a fiatalokat támogató EU-s programok 25. évfordulóját!
A tervezett központi események egy része az Európai Parlamentben kerül megszervezésre az Európai Ifjúsági Fórum jóvoltából. Többek között sor kerül egy YO-Fest elnevezésű kétnapos fesztiválra, amelyen ifjúsági szervezetek képviselői és a Nemzeti Ifjúsági Tanácsok vezetői vesznek majd részt. Idén is díjban részesülnek majd a Fiatalok Lendületben Program Nemzeti Irodái által nevezett kiemelkedő ifjúsági projektek. Természetesen nemzeti szintű programokkal is lehet majd csatlakozni a programsorozathoz.

Magyarország ifjúsági nagykövete idén Szabó-Nagy Attila lesz az Európai Ifjúsági Héten Brüsszelben.
Attila volt EVS önkéntes, ezen kívül számos izgalmas ifjúsági cserén és képzésen vett részt. Szervezete a NIT (Nemzeti Ifjúsági Tanács) egyik alapítója, itt most nemzetközi programokkal foglalkozik. „A programon keresztül elsajátított értékeket szeretném továbbadni itthon is, otthon is és bárhol, ahol lehetőség adódik rá. Interkulturális és nemzetközi jellegével a program új távlatokat nyitott meg, segített a másság elfogadásában, nagyon sok embert ismerhettem meg és dolgozhattam együtt velük, úgy magyarországi, romániai, mint más nemzetközi pályán is.”
A másik két jelölt Mohos Nikolett és Gyémánt Zsófia volt.

Forrás: yia.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.