csütörtök, augusztus 22, 2019
Civil Hírügynökség

Európa a polgárokért információs nap

2019-06-07 Esemény, Hírfolyam
tempus-logo

A Tempus Közalapítvány információs napot szervez az Európa a polgárokért program pályázati lehetőségeiről, kiemelt figyelemmel a testvérvárosi találkozókra, a városok hálózatai és a civil társadalmi projektekre.

Esemény időpontja: 2019. június 12.10:00-16:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet, Athén terem)

Az információs napon szó lesz az Európa a polgárokért programról, annak felépítéséről, aktuális prioritásairól, valamint már korábban megvalósított jó példákról. A főként gyakorlati információkra fókuszáló rendezvényen áttekintjük a pénzügyi és a pályázat beadásával kapcsolatos tudnivalókat, a pályázati feltételeket, valamint a bírálati szempontokat, ezzel is segítve a sikeres felkészülést.

A rendezvényre szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

Program (lásd a Tempus honlapján – https://tka.hu/rendezveny/11750/europa-a-polgarokert-informacios-nap )

Testvérvárosi találkozók: testvértelepülések polgárainak találkozóját támogatja a program. A polgárok mozgósítása helyi és uniós szinteken az európai uniós politikai intézkedések megvitatására ad lehetőséget, ezzel is elősegítve a polgári részvételt az európai uniós döntéshozatali folyamatokban. Lehetőséget kínál a társadalmi szerepvállalás erősítésére és az önkéntesség népszerűsítésére európai uniós szinten.

Városok hálózatai: azon településeknek és szervezeteknek nyújt támogatást, melyek hosszú távú együttműködésben dolgoznak együtt egy közös témán, hálózatokat hozva létre, ezáltal is növelve az esélyét egy fenntartható együttműködésnek.

Civil társadalmi projektek: azon projekteket támogatja a program, melyek során a polgárok olyan témákat dolgoznak fel, melyek közvetlen kapcsolódnak az európai uniós szakpolitikákhoz, lehetőséget teremtve ezáltal a közvetlen részvételre a döntéshozatali folyamatokban. A támogatott tevékenységek magukba foglalják a társadalmi szerepvállalás és szolidaritás előmozdítását, a vélemények összegyűjtését, és az önkéntességet.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
A rendezvény tartalma megegyezik a 2019. június 19-i információs nap tartalmával.

Regisztráció a rendezvényre: tka.hu – https://tka.hu/rendezveny/11750/europa-a-polgarokert-informacios-nap

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.