kedd, június 19, 2018
Civil Hírügynökség

Értünk! kampány – nemek közötti egyenlőtlenség a fiatalok szemével

ertunk-161123

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség ösztöndíjas mentorprogramot indít, hogy fiatalok mondják el véleményüket a nemek közötti egyenlőtlenségről, a nők hátrányos megkülönböztetéséről.

Magyarországon a családon belüli erőszak minden ötödik nőt érint, a parlamenti képviselőknek csupán 10 százaléka nő, a nők aránya a vállalati felsővezetésben is mindössze 9 százalék. A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség ezért tartja fontosnak, hogy különböző generációk is foglalkozzanak a nőket érintő fontos társadalmi problémákkal.

Az Értünk! kampányban pályázat során választják ki a mentorprogram nyerteseit, ahova 18-25 év közötti nők jelentkezését várják. A pályázók bármilyen formátumban – videóüzenettől kezdve fotóig – bemutathatják, hogy a fiatal generációknál hogyan jelenik meg a nőket hátrányosan érintő nemek közti egyenlőtlenség. A beérkezett pályázati anyagok alapján zsűri segítségével 4 lányt választanak ki, akik 2017. január és április között mentori programban részesülnek és havi bruttó 30.000 Ft-os támogatást kapnak. A támogatott időszakban a nyertesek videóblogban mutathatják meg véleményüket, egyéni tapasztalataikat a nemek közötti egyenlőtlenségekről, az őket leginkább érdeklő idevágó témákkal és aktuális hírekkel kapcsolatban.

„A pályázatra, illetve a mentorprogramba olyan 18-25 év közötti nők jelentkezését várjuk, akik szakértők segítségével szeretnének minél több területen megismerkedni a nők és férfiak közti egyenlőség témájával, hasonló érdeklődésű fiatal nőkkel együttműködve. Olyan nők jelentkezését is várjuk, akik nemzetiségi vagy etnikai hovatartozásuk, szexuális orientációjuk, fogyatékosságuk, származásuk, vallásuk vagy egyéb ok miatt többszörös diszkriminációval szembesülnek a mindennapokban” – nyilatkozta Sáfrány Réka, a szövetség főtitkára.

Az Értünk! pályázatra november 27-ig az alábbi linken lehet jelentkezni: http://noierdek.hu/2/felhivas-ertunk/

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség 2003-ban alakult, és 22 nőjogi civil szervezetet fog össze, akik a nők és férfiak közti egyenlőségéért lépnek fel. Szövetségünk az Európai Női Lobbi (EWL) magyar tagja. A szövetség tagszervezetei elsősorban a nők munkaerő piaci, gazdasági, tudományos és politikai egyenlőségének megvalósulásáért, a nők elleni erőszak leküzdéséért, az anyák életszakaszainak megkönnyítéséért, a lányok megerősítéséért, a fogyatékkal élő nők esélyegyenlőségéért, az LBTQ nők és a roma nők hátrányos megkülönböztetése ellen küzdenek. Munkánkról, az általunk képviselt témákról weboldalainkon (http://noierdek.hu/2/ és http://sex.gender.hu/ ) és Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/NoiErdek/) tudhat meg többet!

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.