szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Eredményes ivartalanítási program

macskak-170227

Eredményesen befejeződött a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének újabb ivartalanítási programja. A projektet a tavalyi, hasonló kezdeményezés folytatásaként egy svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) támogatta, lehetővé téve, hogy hatékony és humánus lépéseket tehessünk a szegedi és város környéki kóbormacska-problémák orvoslásában.

Ahogy korábban, úgy most is mentett állataink ivartalanítása mellett a kóbor állatok, valamint a hajléktalan, szociálisan rászoruló emberek állatainak ivartalanítása volt a cél.

Egyesületünk egyik fő célkitűzése, hogy csökkenjen Szegeden a kóborállat állomány, a vele járó természet-, környezetvédelmi,egészségügyi kockázat,társadalmi feszültség.Az ilyen programok ebben jelentenek fontos állomásokat,hiszen egy-egy nagyobb volumenű ivartalanítási projekt sok millió nem kívánt egyed megszületését akadályozza meg!

Míg egyesületünk a SUST támogatásával az ősszel 104 állat ivartalanítását végezte el, az újabb keret kereken 100 nőstény macska ivartalanítását tette lehetővé.Ha ehhez hozzávesszük a pályázatokat és a saját források segítségével elvégzett beavatkozásokat, akkor elmondható, hogy a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének életében az elmúlt évben majdnem minden napra jutott 1 ivartalanítás!

Ezek számunkra mindenképpen fontos eredmények, ugyanakkor egyre jobban látszik, hogy ezen a területen még hatalmas munkára van szükség!Ezt bizonyítja, hogy egyre több cicát vagyunk kénytelenek várólistánkra tenni. 302244208

 

Forrás: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.