csütörtök, február 21, 2019
Civil Hírügynökség

Élményterápia, recept nélkül adható

palyazat-160810

A MOL Gyermekgyógyító Program a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokat támogat.

MOL Gyermekgyógyító Program

Egészségünk, különösen, ha gyermekeink egészségéről van szó, mindannyiunk számára fontos. A krónikusan beteg, a fogyatékkal élő vagy a veszélyeztetett gyermekek testi és lelki egészségének megőrzése, óvása, fejlesztése mindannyiunk felelőssége. Ma már sok olyan szervezet van, akik szakembereikkel ezekért a gyermekekért dolgoznak.

A MOL Gyermekgyógyító Program olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyek krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációjával foglalkoznak. A pályázat keretében a szervezetek élmény- és művészetterápiás programjaikhoz nyerhetnek támogatást.

A támogatott szervezetek áldozatos munkájukkal a krónikusan beteg gyerekeknek a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni. A fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni. A lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget az ilyen jellegű terápiás programok.

2018-ban ismét meghirdetjük a MOL Gyermekgyógyító Program pályázatát. A pályázat keretében 2018. október 1. – 2019. július 31. között megvalósuló élmény- és művészetterápiás programokhoz igényelhetnek támogatást a nonprofit szervezetek.

A pályázatokat az online pályázatbenyújtási felületen ( http://www.ujeuropaalapitvany.hu/ és https://mol.hu/hu/ ) keresztül tudjuk elfogadni. Az online pályázatok benyújtásához regisztráció szükséges, regisztrálni az alábbi felületen lehet:

REGISZTRÁCIÓ http://palya.ujeuropaalapitvany.hu/site/organization_edit.php

A regisztrálás határideje: 2018. június 25., éjfél. A regisztrációt 48 órán belül hagyjuk jóvá, erről e-mailben küldünk értesítést. Korábbi pályázóknak nem szükséges az online adatbázisban ismételten regisztrálniuk, ők az alábbi felületen nyújthatják be az idei pályázatukat :

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. június 30., péntek, éjfél. A MINTA űrlapon a pályázat előkészíthető, majd a válaszokat online felületre kell feltölteni (csak az online felületen beadott pályázat érvényes). A benyújtott pályázatokat szakértői véleményezés után zsűri bírálja el, a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg 2018. szeptember közepén.

Pályázati felhívás – MOL Gyermekgyógyító Program 2018
http://www.ujeuropaalapitvany.hu/img/GYEREKGYOGYITO/Palyazas/2018/GY18_felhivas_online_UJ.pdf
A MOL Gyermekgyógyító Program 2005 óta összesen több mint 440 rehabilitációs programot tudott támogatni a gyermekegészségügy területén. Az eddigi támogatások nagysága meghaladja az 570 millió forintot.

 

Forrás: ujeuropaalapitvany.hu

Friss műsorok

Comments are closed.