szerda, július 17, 2019
Civil Hírügynökség

Elkezdődött a SozialMarie 2019 pályázati időszaka

sozialmarie-161111

15. alkalommal tesszük közzé a SozialMarie Díj felhívását: olyan kitüntetésre érdemes projekteket várunk, melyek társadalmi kihívásokra keresnek és emelnek át gyakorlatba innovatív megoldásokat. A részvételi lehetőség nyitott magánszemélyek, a civil társadalom, az üzleti és az állami szféra számára egyaránt. A pályázati időszak 2019. január 22-ig tart, a pályázatokat a www.sozialmarie.org oldalon lehet beadni.

Várjuk az innovációkat Magyarországról, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából és Horvátországból. 2019. május 1-én a bécsi Díjátadón széles közönség előtt tüntetünk ki 15 projektet a SozialMarie Díjjal: az első három nyertes 15.000 euró, 10.000 euró és 5.000 euró díjazásban részesül, míg további 12 díjazott projektenként 2.000 euró elismerést kap. További információt a SozialMarie Díjról itt talál.

“A társadalmi innováció sürgető társadalmi kihívásokra kínál megoldásokat. Új megközelítésekkel, innovatív válaszokkal szolgál és új utakat mutat. A társadalmi innováció egy korábban ismeretlen társadalmi kérdésre reflektál vagy egy már ismert problémát old meg újszerű eljárással. Az új eljárás kezdeményezője valamely érintett társadalmi csoport is lehet, de minden esetben magáévá kell tegye, részt kell vennie az alkalmazásában. A társadalmi innováció ily módon fenntartható és példaértékű megoldásokkal szolgál, amelyek másokat is ösztönöznek.”

Aktuális társadalmi kihívásokkal, konfliktusokkal, problémákkal foglalkozó innovatív projektet valósít meg? Nyújtsa be pályázatát Ön is!

További fontos információt a pályázati kiírásról itt talál: a pályázati feltételeket (https://www.sozialmarie.org/hu/palyazati-feltetelek ), a kiválasztás kritériumait (https://www.sozialmarie.org/hu/elbiralas ), valamint az online pályázati adatlapot itt https://www.sozialmarie.org/hu/palyazati-felhivas . A pályázás technikai kérdései kapcsán tekintse át a GYIK-et is (https://www.sozialmarie.org/hu/gyik ).

KINEK szól a felhívás?
• Aktuális társadalmi kihívásokkal és problémákkal foglalkozó projektgazdáknak
• Magánszemélyeknek, a civil szférának (informális csoportok, nonprofit szervezetek), az üzleti szférának, és a közszektornak egyaránt
• Ausztria, Magyarország, Csehország és Szlovákia egész területéről érkező projekteknek
• Horvátországban, Szlovéniában, Lengyelországban és Németországban megvalósuló projekteknél csak a Bécs 300 kilométeres körzetében működő innovációkkal lehet pályázni.

MELYEK a benyújtott projektekkel szembeni elvárások?
• A projektnek meg kell felelnie a pályázati feltételeknek.
• Olyan projektek jelentkezését várjuk, amelyek a gyakorlatban már bizonyítottak, és van jövőjük – vagyis, amelyek a pályázat benyújtásakor már értékelhető eredményeket értek el, és lesz folytatásuk is. Lezárt és még csak ötlet stádiumban lévő projekteket nem fogadunk el.
• A benyújtott pályázat legyen olyan társadalmi hatású innovatív projekt, mely megfelel a SozialMarie társadalmi innovációról szóló kritériumainak.
• Egyszerre több pályázat is benyújtható, de a projekteknek egymástól függetlennek kell lennie, és külön pályázati űrlapon szükséges benyújtani. Korábban már benyújtott projektekkel is lehet újra pályázni, amennyiben korábban még nem részesültek díjban.

HOGYAN lehet a pályázatot benyújtani?
• A pályázatot online, a honlapunkon lehet benyújtani (https://www.sozialmarie.org/hu ).
• A hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapot 2019. január 22. kedd 23:55 percig kell online beküldeni.
• A teljes pályázati anyagot, beleértve a PDF-csatolmányokat két nyelven kell benyújtani: a beküldési területnek megfelelő nemzeti nyelven ÉS külön angol nyelven. Kivétel: A Horvátországból, Szlovéniából, Lengyelországból és Németországból érkező pályázatoknál elegendő csak az angol verzió.
• A pályázás technikai kérdései kapcsán keresse fel a GYIK-et.
• Egyszerre több pályázat benyújtásának mikéntjéről bővebb tájékoztatást talál a GYIK-ben.
• Az adatlapot csak akkor lehet beküldeni, ha minden kötelező mezőt kitöltött és nem lépte túl a szövegdobozonként meghatározott maximum karakterkorlátot. Az adatlap sikeres benyújtását automatikus e-mail visszaigazolás kíséri.

Minden benyújtott pályázatnak lesz egy külön pályázati profilja a SozialMarie adatbázisában.
Amennyiben technikai problémái merülnének fel, kérem, forduljon az irodánkhoz: https://www.sozialmarie.org/hu/kapcsolat

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.