szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Elindult a Nővértéka, a Női Érdek női jogi, feminista és gender témájú online tudástára

2015-01-23 Hírfolyam, Top24 hírek

Döntéshozók, kutatók, civilek és a média figyelmébe ajánlja “Nővértéka” című, Magyarországon egyedülálló női jogi, feminista és gender, azaz a társadalmi nemeket érintő témákban megjelent műveket műfaji megkötés nélkül tartalmazó online könyvtárát a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség.

Az átfogó tudástár létrehozásának célja, hogy elősegítse a tudományos élet, a sajtó és a civil szféra szereplőinek együttműködését.
A Női Érdek keresési és böngészési funkcióval ellátott, magyar vonatkozású, magyar és idegen nyelvű művek teljességre törekvő adatbázisa, amely a nagydoktori értekezéstől a közpolitikai jelentéseken át a blogbejegyzésekig és videókig jelenleg közel 6200 tételt tartalmaz, az 1888-ban létrehozott Magyar Asszonyok Könyvtára óta az első teljességre törekvő hazai gyűjtemény. Létrehozásában oroszlánrészt vállalt Antoni Rita, munkájához főbb kiindulópontként a Nőkért weboldal, a ”Hír-Nők” Enciklopédia, valamint Pető Andrea, Séllei Nóra, Joó Mária, Tatai Erzsébet és Fleming Zirin Mária gyűjtései szolgáltak.

A Nővértéka elérhetősége: www.noverteka.noierdek.hu

Forrás: noierdek.hu

Friss műsorok

Comments are closed.