csütörtök, május 23, 2019
Civil Hírügynökség

Élelmiszerlavina pályázati felhívás

elelmiszerlavina-180216

A Civil Iránytű Alapítvány a Syngenta Kft. támogatásával „Élelmiszerlavina” címmel hirdet pályázatot azzal a céllal, hogy helyi összefogással rászorulók élelmiszer támogatáshoz juthassanak.

A program során támogatott rászorulók lehetnek gyermekek, nagycsaládosok, idősek, vagy más, hátrányos helyzetű csoportok is, akik anyagilag nehéz helyzetben élnek.

A pályázaton kiválasztott szervezetek zöldségvetőmagokból és vetőburgonyából álló támogatásban részesülnek. A pályázó feladata a kapott vetőmagok segítségével élelmiszerek előállítása, és a megtermelt élelmiszer rászorulókhoz történő eljuttatása.

A pályázaton részt vehet minden Magyarországon bejegyezett jogi személyiséggel rendelkező közhasznú szervezet, oktatási intézmény és települési önkormányzat. A pályázó a megvalósításhoz partnerként egyéb szervezeteket is (pl. vállalato(ka)t, helyi egyházi szervezeteket) bevonhat. A kiíró kifejezetten preferálja, ha a program több résztvevővel, helyi szintű összefogással valósul meg (például önkormányzat, civil szervezet, mezőgazdasági termelő cég/vállalkozó).

A program megvalósításához a pályázónak (és partnereinek) kell biztosítania az alábbiakat:
1. A közös termeléshez szükséges (megművelésre alkalmas, öntözhető és nem belvíznek kitett) földterületet. Az adományozott vetőmagok családoknak történő kiosztását a pályázat kiírója nem engedélyezi!
2. A termeléshez szükséges eszközöket, emberi és egyéb erőforrásokat (pl. öntözés).
3. A program szakmai felügyeletét ellátó, felsőfokú agrár- vagy kertészeti végzettséggel rendelkező szakembert.
4. A megtermelt élelmiszerek szétosztását a rászorulók között.

Az egy pályázatra adható, vetőmagot tartalmazó csomag maximális értéke: 500.000 Ft.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. február 28.

A részletes pályázati kiírás és pályázati anyagok elérhetősége: http://www.civiliranytu.hu/hu/lavina.html

 

Forrás: civiliranytu.hu

Friss műsorok

Comments are closed.