hétfő, február 18, 2019
Civil Hírügynökség

Élelemmel látnák el magukat

konyhakert-161229

Kilenc Tisza környéki település összefogásával alakult meg az ország első vidékfejlesztési klasztere Homokhát Tiszatáj Multifunkciós Klaszter néven. Alapítói: Tiszasas, Csépa, Tiszainoka, Tiszakürt, Nagyrév, Szelevény, Lakitelek, Szentkirály és Tiszaug.

A most létrehozott klaszterhez tartozó településeknél a lakosságot élelmiszerrel látnák el a tervek szerint. Természetesen bekapcsolódhatnak a helyi kiskereskedelmi és vendéglátóegységek, csak úgy, mint a közétkeztetés és a turizmus terület is.

A frissen megalakult klaszterrel kapcsolatban Mészáros István vidékfejlesztő elmondta, az egyesülés szeretné bevonni a kilenc település önkormányzatát, gazdasági szereplőit, civil szervezeteit, természetes személyeit olyan integrációba, melynek célja, hogy a térség önellátó, önfenntartó pozíciót töltsön be.

– A klaszterhez tartozó településeknél a lakosságot élelmiszerrel látnák el. Természetesen bekapcsolódhatnak a kiskereskedelmi, a vendéglátóegységek, csakúgy, mint a közétkeztetés és a turizmus is. Fontos feladat, hogy a helyi piacokat saját termékekkel kell kiszolgálni. A következő cél az önfenntartás. Ez azt jelenti, hogy a saját szükségleteken kívül külső piacra is lehet termelni. A bevételből lehet megvalósítani a települési, illetve térségi fejlesztéseket. Mindegyik település a saját jellemző adottságainak megfelelően vesz részt a közös munkában.

A hat Jász-Nagykun-Szolnok megyei, pontosabban tiszazugi település részvételével zajló „kísérletnek” Lakitelek lesz a fejlesztési és képzési központja is.

 

Forrás: szoljon.hu

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.