péntek, december 14, 2018
Civil Hírügynökség

Együtt vacsorázott a svéd királyi családdal

molnar_aron-171213

A Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként Magyarországot Molnár Áron, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első helyezettje képviselte a 2017. dec. 4. és 11. között megrendezett Stockholm International Youth Science Seminar-on, az azt lezáró Nobel-díj kiosztási ceremónián és a banketten.

A Nobel-hét keretében a fiatalok részt vehettek meghallgathatták az idei Nobel-díjasok előadásait: így Rainer Weiss, Barry C. Barish és Kip S. Thorne fizika Nobel-díjasok előadását a gravitációs hullámokat észlelő LIGO múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Jacques Dubochet, Joachim Frank és Richard Henderson kémia Nobel-díjasok előadását a nagy felbontású mikroszkópukról. Valamint Kazuo Ishiguro irodalmi Nobel-díjas előadását életének legfontosabb mozzanatairól.

A tudósnövendékek 1300 svéd diák előtt prezentálhatták munkájukat, majd posztereiket kiállítva beszélgethettek kutatásukról, látogatást tehettek az AstraZeneca cég svéd gyárában, ahol együtt ebédeltek a cég vezérigazgatójával.

December 10-én pedig részt vehettek a Nobel-díj átadási ceremónián, a Nobel Banketten, ahol együtt vacsorázhattak a svéd királyi családdal, az idei és az előző évek Nobel-díjas tudósaival, valamint a világ tudóstársadalmának kiválóságaival. A bankettet hajnalig tartó Nobel NightCap zárta.

 

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség

Friss műsorok

Comments are closed.