hétfő, május 21, 2018
Civil Hírügynökség

Együtt a tudásért

KIFE-180302

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület 2018. január 1-jén indította el “Együtt a tudásért” című projektjét (EFOP-5.2.2.-17-2017-00030). A projekt 100 %-ban finanszírozott, keretösszege 49 999 800 forint. A tevékenységek a Széchenyi 2020 program keretében európai uniós vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg.

A projekt célja a társadalmi felzárkóztatás, együttműködés, és a közösségépítés nemformális tanulás módszerei segítségével, vajdasági és erdélyi partnerszervezetekkel közösen megvalósítva. A projektben szakemberek kerülnek fejlesztésre, akik ennek a tudásátadásnak a fő mozgatórugói. A fejlesztés workshopok és tanulmányutak formájában valósulnak meg, melyek 2018 februárjában indultak.

A kétéves projektben három területen valósul meg a szakemberek fejlesztése: szeniorok aktivitásának növelése, vidéken élő nők bevonása és a civil ernyőszervezetek hálózati munkájának fejlesztése. A projekt 2 éves időtartama alatt a tématerületekhez kapcsolódó workshopokból, tanulmányutakból és a Szenior területre vonatkozó kutatásból áll.

Az első workshop februárban valósult meg Hálózati együttműködések fejlesztése címen. A két napos eseményen a pályázatban résztvevő ernyőszervezetek a tagok aktivizálásának és erőteljesebb bevonásának kérdésével foglalkoztak, megosztották a tapasztalataikat az együttműködések lehetőségéről, a határon átnyúló tudásátadás előnyeiről és nehézségeiről.

További információ:
Balogh Edit, szakmai vezető
0662/426-785, info@kife.hu

 

Forrás: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.