kedd, május 22, 2018
Civil Hírügynökség

Egyre több a macska a közterületeken

macskaBeteg-170628

Macskamentésre gyűjt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Beütött a macska-bumm, egyre több kiscicát dobnak utcára és egyre több születik közterületen. A szervezethez naponta érkezik bejelentés másfél-két hónapos kiscicákról. Szerencsére többségük egészséges, de jó néhányuk orvosi ellátásra szorul.

Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, legutóbb Szeged-Kecskéstelepről mentettek meg nem kevesebb, mint tizenkét kiscicát. Közülük is volt olyan, amelyik beteges volt. Ők mindannyian egy Kardoskút melletti tanyára kerültek ideiglenes befogadóhoz, aki vállalta, hogy szocializálja őket, majd gazdát is keres nekik. Az egyesület a befogadónak tápadománnyal segít, de az út költségét a szervezetnek kell állnia.

Egy másik nagyobb kolónia sorsa is rendeződni látszik – tette hozzá az elnök. A Serház téri idősek otthonából eddig több kismacskát sikerült gazdásítani, mintegy tíz felnőtt macska ivartalanítása is megtörtént, hogy megelőzhető legyen a fölös szaporulat. Az ottani cicákat egyébként egy igazi állatbarát, Dorina karolta fel, aki magánemberként dolgozik azon, hogy jobb körülmények közé kerüljenek az állatok. Mindemellett a Nyugdíjas Lakóparkban is sok a macska, ott öt kiscica keres gazdát jelenleg.

Balogh Ernő hangsúlyozta, ezek csak a kiemelt esetek, szinte mindennap kap az egyesület megkeresést, hogy utcára dobott kiscicákat találtak, sok esetben pedig ezek az állatok már az utcán is születnek. Az elnök szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy túl sok a kismacska, az ideiglenes befogadóknál nincs már több hely, és gazdát találni nekik szintén lassú és nehézkes folyamat. Szerencsére többségük egészséges, de sokuk orvosi kezelésre szorul, a költségeket, így az orvosi vagy szállítási költséget, kizárólag adományokból tudja fedezni az egyesület. A másik nagy probléma, hogy még az egészséges csöppségek is nagyon nehezen találnak otthonra, beteg kisállatot pedig nem szívesen fogadnak be az emberek.

Aki szeretné támogatni a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete munkáját, az megteheti például banki átutalással. A szervezet a CIB Banknál vezetett 10700158-67637539-51100005-ös számlára várja az adományokat. Az érdeklődők és a támogatók minden információt megtalálnak a http://hmvhelyiallatvedok.eu/ oldalon

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.