csütörtök, május 24, 2018
Civil Hírügynökség

Egymillió forint adomány a Budaörsi Állatmenhelynek

kutyamenhely-161216

Sikeresen zárult a Lidl Magyarország “Telitálka” elnevezésű kezdeményezése, melynek eredményeképpen több mint 1 millió forint adomány gyűlt össze a Budaörsi Állatmenhely számára.

Nagy érdeklődéssel zajlott a diszkontlánc “Telitálka” elnevezésű játéka, melynek keretében a gazdiktól várt háziállatukat megörökítő fotókat közösségi oldalán a vállalat, melyekre azután szavazni lehetett. A cél a segítségnyújtás volt, hiszen a fotókra leadott minden egyes szavazat 10 forintot jelentett a Budaörsi Állatmenhely számára.

A program sikerét és az összefogás erejét mutatja, hogy a 3 hét alatt összesen 1200 fotó érkezett, a leadott voksok alapján 1 015 300 Ft gyűlt össze. A támogatás 3,5 tonna állateledel megvásárlását teszi lehetővé, melyből a menhely 140 lakójának, 80 kutyának és 60 macskának másfél hónapos ételellátását tudják biztosítani.

“Nehéz helyzetben van a menhely, sok az állat, aminek komoly költségei vannak. Jelenleg szükség lenne a kennelek és kifutók felújítására és természetesen nagyon fontos a jó minőségű állateledel folyamatos biztosítása is. Támogat bennünket az önkormányzat, de abból mindezt nem tudjuk fedezni, ezért minden segítséget nagy örömmel fogadunk. Hálásak vagyunk az embereknek, hogy a Lidl közreműködésével segítettek bennünket” – mondta Császár Margit, az Állat és Természetvédők Budaörsi Egyesülete által működtetett Budaörsi Állatmenhely vezetője.

A Lidl kezdettől fogva kiemelt hangsúlyt helyez a társadalmi felelősségvállalásra, ezúttal a gondoskodó gazdira váró, hátrányos helyzetben élő állatoknak szeretett volna a rendelkezésére álló eszközökkel segíteni. “Mi emberek vagyunk a felelősek a menhelyre jutott állatok sorsáért, ezért nekünk is kell rajtuk segíteni. Nagy öröm számunkra, hogy ennyi ember érezte fontosnak a támogatást, s közreműködésükkel egy picit könnyebbé tudjuk tenni a menhelyen élő állatok életét” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs vezetője.

 

Forrás: marketinginfo.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.