szerda, július 17, 2019
Civil Hírügynökség

Egyedülálló társadalmi innovációkat díjaztak

SozialMarie-151111

A SozialMarie-t május 1-én Bécsben, az ORF Kulturhaus-ban újra odaítélték 15 kiemelkedő projektnek. A 15 egyedülálló társadalmi innovációt, melyek mindegyike újszerű megközelítésekkel reagál a jelen társadalmi problémáira, itt ismerheti meg.

A generációk között átörökített szegénység egy egész életre kiható hátrányt jelent az érintettek számára. A 15.000 eurós fődíjat idén a The Omama Project kapta, mely ezt a hátrányt kívánja csökkenteni. Szlovákiában roma nők sajátíthatják el a korai fejlesztés különböző módszereit, hogy Omamakként segíthessék a hátrányos településeken élő édesanyákat kisgyermekeik motoros és kognitív képességeinek fejlesztésében.

A második díjnak (10.000 €) a Cooperative for the Common Good örülhet. A projekt célja, melyet a közjóért küzdő emberek és szervezetek működtetnek, az alternatív gazdaság részeként a pénzügyi rendszer megváltoztatása.

A harmadik díjat (5000 €) a hazai Házkezelőség a lakhatási válságból kivezető úton nyerte el. A Lakásügynökség megfizethető bérlakásokat közvetít a hajléktalanságból kitörő háztartásoknak. A magánlakások és mobil házak bérbeadása új lehetőségeket biztosít a korábbi hajléktalanok számára az új életkezdéshez.Szívből gratulálunk a nyerteseknek!

 

A további tizenkét 2000 eurós nyertes projekt között találunk még magyarországi nyertest, gratulálunk nekik is!

Fenntartható fejlődéssel és energiahatékonysággal kapcsolatos oktatás, interaktív és digitális eszközök segítségével – 2000 eurós Díj
Uccu Budapest Roma Városi Séták – 2000 eurós Díj
Yelon – 2000 eurós Díj

Fővédnökség
Idén az aktív fővédnökséget Magyarországon Czafrangó János veszi át. A társadalmi vállalkozások szakértője az Uccu Budapest Roma Városi Séták nyertesprojektet választotta és támogatja a következő évben fővédnökként.

Külön örülünk, hogy az idén a szlovákiai fővédnök magyar projektet választott. Sandra Pazman Tordová, a szlovák Nota Bene hajléktalan újság alapítója és főszerkesztője, a Házkezelőség a lakhatási válságból kivezető úton projektet támogatja majd!

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.