csütörtök, május 23, 2019
Civil Hírügynökség

Egyedülálló fesztivál Budapesten

nyitottSzemek-190221

A Nyitott Kör második alkalommal hirdeti meg Nyitott Szemek Fesztivál néven a pedagógusoknak szóló színházi nevelési börzét. Az esemény keretében 13 társulat mutatja be színházi nevelési előadásait és színházpedagógiai programjait március 1-2. között Budapesten.

Március első hétvégéjén ismét lesz Nyitott Szemek Fesztivál, amelynek során 13 színházi neveléssel, színházpedagógiával és drámapedagógiával foglalkozó társulat mutatja be előadásait az eseményre ellátogató pedagógusoknak és a téma iránt érdeklődő látogatóknak. A Nyitott Kör Egyesület által szervezett esemény célja, hogy közelebb hozza a színházi nevelés és a színházpedagógia módszerét az érdeklődő pedagógusokhoz.

A színházi nevelési programok biztonságos keretet teremtenek arra, hogy a diákok mindennapjait érintő kérdésekről együtt gondolkozzanak a résztvevők és érzéseiket, gondolataikat alkotó formában fejezhessék ki. A módszer hatékony segítséget nyújt a tanárok számára, mind a csoport dinamikájára való rálátáshoz, mind bizonyos témák feltárásához

A színházak és színházi nevelési társulatok évente összesen ezernél is több alkalommal játsszák előadásaikat, de nem minden iskolából jutnak el osztályok ezekre a programokra, pedig a benne rejlő lehetőségek a tanítást interaktívabbá és izgalmasabbá teszik. A Nyitott Szemek lehetőséget nyújt a magyarországi óvodapedagógusoknak, tanítóknak és tanároknak, hogy találkozzanak olyan aktív, színházi nevelési előadásokkal és az ezeket létrehozó műhelyekkel, akik a rendezvény keretében bemutatják futó előadásaikat. Az érdeklődők betekintést nyernek a módszer lényegébe, illetve információt kapnak arról, hogy mely programokat van lehetőségük meghívni saját osztályaik számára.

Az eseményen 13 társulat több mint 50 programot fog bemutatni, ezek célcsoportjai a hároméves korosztálytól egészen a középiskolás, felnőtt korosztályig terjednek. A szakmai eszmecserét moderátorok segítik. A Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnáziumban megrendezett esemény két szekcióban zajlik: az óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló programok mellett a felsősöknek és a középiskolásoknak szóló előadások és foglalkozások egymással párhuzamosan kerülnek bemutatásra.

„A Nyitott Szemek Fesztivál egyedülálló rendezvény Magyarországon, mivel ez az egyetlen olyan esemény, ami azzal a céllal hívja össze a színházi neveléssel és színházpedagógiával foglalkozó műhelyeket, hogy az iskolákban tanító pedagógusokkal találkozzanak és beszélgessenek egymással” – mondta el Ristic Anita, a Nyitott Kör projektvezetője és az esemény főszervezője. – „Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk az óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak arra, hogy betekintést nyerjenek a módszer alapjaiba, és megismerhessék az aktuális kínálatot és meghívható programokat” – tette hozzá.

Ristic Anita azt is elmondta, hogy a rendezvényről készül egy kiadvány is, amelybe összegyűjtötték a társulatok bemutatkozását és programjaik leírását, hogy az érdeklődő pedagógusok a rendezvényt követően is bármikor fel tudják idézni és el tudják érni azokat a műhelyeket, amelyekkel szeretnének együttműködni, illetve kollégáik körében is terjeszthessék a részvételi lehetőségeket.

A II. Nyitott Szemek Fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrációs link: https://goo.gl/forms/IETBKpww32vOug6X2
Facebook esemény és részletes program:
https://www.facebook.com/events/380747596086153/

További információk:
Ristic Anita, +36 70 309 1777, project@nyitottkor.hu
A program támogatója: Nemzeti Kulturális Alapprogram

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.