hétfő, július 22, 2019
Civil Hírügynökség

Egy csapat, két folyó, végtelen kaland a Mura földén

kerka-190708

Ha szeretsz a családoddal, barátaiddal vagy kollégáiddal vadregényes folyókon evezni és bírod a kihívásokat, akkor itt a helyed!

Családi és baráti társaságok próbálhatják ki vadregényes folyókon az evezést és sok más érdekes kihívást is teljesíthetnek Magyarország első raft versenyén, ahol nemcsak a gyorsaság számít, hanem a felkészültség és a megfigyelőképesség is!

A versenyben részt vevő csapatoknak rendelkezniük kell evezős tapasztalatokkal, ugyanakkor nem szükséges, hogy profi evezősök vagy túravezetők legyenek. Fontos viszont, hogy szeressék a természetet és igazi csapatjátékosok legyenek! Itt ugyanis nemcsak evezni kell, hanem tájékozódni, izgalmas feladatokat megoldani, akár mászva, fáról függve vagy éppen kerékpározva…

A résztvevők átélhetik a Mura-menti Tájvédelmi Körzet természeti csodáit, amely az UNESCO Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumnak is részét képezi. Az utolsó igazán természetes területek közé sorolható ez a táj, ahol a folyó a mai napig alakítja a medrét.

Első nap (szombat): A játékos „versenyzésé” a főszerep, amely a terület természetvédelmi jellegére, a Mura vízjárására és a raft hajók korlátozott számára tekintettel három részben valósul meg. Így szárazföldi kalandokból, raftos/kenus evezésből és egy kerékpáros felfedező útból áll a program.
Második nap (vasárnap): Vezetett vízi, kerékpáros és gyalogos túrák zajlanak.
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Pisztráng Kör Egyesület (szervező)
Fűzfa Zoltán
Telefon: 06 20 356 20 68
E-mail: zoli@pisztrangkor.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon ( http://pisztrangkor.hu/kerka-mura-vizimuri/ ), illetve a megadott elérhetőségeken!

A találkozás helye: Szombaton: Kerkaszentkirály, Természet Háza. Vasárnap a programtól függően: Kerkaszentkirály, Természet Háza (gyalogos és kerékpáros túrák); Muraszemenye, Hódvár Vízitúra Kikötő (vasárnapi raft túrák)

Időpont: 2019. július 13. – 2019. július 14.

Jelentkezés: 2019. július 12. péntek éjfélig előzetes online regisztráció szükséges mindkét naphoz külön-külön.

Hogy elkerüljük a természet túlzott zavarását, ezért limitáltuk a csapatok számát: 10 db 4-5 fős és 16 db 6-8 fős csapat nevezhet. A jelentkezés feltétele a betöltött 10 éves életkor. A Mura határfolyó jellege miatt hozzatok érvényes útlevelet vagy személyi azonosító okiratot.

Regisztráció – http://pisztrangkor.hu/kerka-mura-vizimuri/regisztracio.html

A felkészüléshez olvassátok el ezt: Tájbemutatás – http://pisztrangkor.hu/kerka-mura-vizimuri/tajbemutatas.html
A rendezvényt a Pisztráng Kör Egyesület a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal megkötött szerződés alapján szervezi és bonyolítja.
A rendezvény az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program – ATHU003 számú – PaNaNet+ rövidcímű projekt keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.
www.interreg-athu.eu/hu/pananetplus/
A PaNaNet+ projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.

 

Forrás: pisztrangkor.hu

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.