hétfő, szeptember 24, 2018
Civil Hírügynökség

Dupla! Vagy semmi?

2017-10-12 Esemény, Hírfolyam
Hapn-171005

A szegénység elleni küzdelem világnapja október 17. (kedd). Ebből az alkalomból egy fontos célt szolgáló programra szeretnénk felhívni a figyelmet.

A Magyar Szegénységellenes Hálózat, amely szegénységet megtapasztalt emberek és velük együttműködő szervezetek informális hálózata ebben az évben is megrendezi októberben a Méltó Megélhetés Hete című eseménysorozatát (2017. október 10-17. között, utóbbi a szegénység elleni küzdelem világnapja), hogy konkrét kérdések mentén irányítsa rá a figyelmet a szegénység okozta nehézségekre. Az idei hét középpontjában a családi pótlék emelésének ügye áll, mert ez az a juttatás, amelynek minden gyermekhez el kell érnie és az egyik legfontosabb eszköze lehet(ne) a gyermekszegénység visszaszorításának.

A program:
Dupla! Vagy semmi? – Mindent a családi pótlékról című fórumbeszélgetésünk tartalma: a 2008 óta nem módosított családi pótlék elvben minden gyereknek jár Magyarországon, és az egyik legfontosabb eszköze lehet(ne) a gyermekszegénység felszámolásának. De mire elég? És mire nem? A szegénység elleni küzdelem világnapján ezeket a kérdéseket járjuk körül meghívott szakértők és érintett szülők részvételével.

A helyszín: DocuArt, 1092 Budapest, Ráday u. 18. – Erkel u. 15. (Bejárat az Erkel utcából.)
Az időpont: 2017. október 17. (kedd), 17-19 óra.

A vendégeink:
SZIKRA DOROTTYA – AZ MTA TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT TUDOMÁNYOS FŐMUNKATÁRSA,
LADOS NOÉMI – A KONTÚR EGYESÜLET ALELNÖKE,
ROMHÁNYI BALÁZS – A KÖLTSÉGVETÉSI FELELŐSSÉGI INTÉZET VEZETŐJE,
FARKAS ZSOMBOR – AZ ELTE TÁTK SZOCIÁLIS MUNKA TANSZÉK OKTATÓJA

Moderál: Elek Zsuzsanna szociálpolitikus

www.mszeh.hu
https://www.facebook.com/mszeh.hapn

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.