szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Díjazták a terápiás szabadulószobát

szabaduloszoba-190312

A Vadaskert Alapítvány gyermekpszichiátriai intézménye megnyerte a Richter Anna Díj közönségdíját “Terápiás szabadulószoba” című projektjével, mely egy innovatív kezdeményezés pszichés problémákkal küzdő gyermekeknek és családjaiknak.

Kreatív ötlettel pályázott terápiás csapatunk az idei Richter Anna Díjra, hogy létrejöhessen Magyarország első Terápiás szabadulószobája.
Elsődleges célunk, hogy a hozzánk érkező, a helyzetet olykor reménytelennek tartó, kényszerekkel küzdő családok számára egy kreatív megoldást nyújtsunk a problémával való küzdelem közös elkezdéséhez.

A kényszerbeteg gyerekek életében a tünetek egyre több időt vesznek igénybe, fokozatosan képtelenné téve őket és családjukat átlagos hétköznapokat élni. Aki naponta több órát tölt tisztálkodási, ellenőrzési, rendezgetési vagy egyéb rituálékkal, az előbb-utóbb kimerül, elkésik vagy kimarad az iskolából. A kényszeres cselekvéssorozattal töltött idő más fontos dolgoktól, a közösségi léttől, tanulástól, a családi élettől, a kikapcsolódástól veszi el a teret. Hatékony terápiával, és az egész család bevonásával sikeresen csökkenthető a kényszergondolatokkal és cselekvéssel töltött idő.

Célunk egy olyan terápiás szabadulószoba megvalósítása, mely a közismert szabadulószobás játékok elvét követi azzal az újdonsággal, hogy ebben a formában a családok a tünetek enyhítését célzó személyre szabott feladatokat is kapnak.

A kényszertünettel járó szorongás ebben az esetben olyan helyzetben csökkenhet, ahol egyrészt a támogató és pozitív elfogadás, másrészt a játékos élmény találkozik. Ebben a segítő környezetben megkönnyíthetjük a kényszerekkel való küzdelmet, csökkenthetjük a családban előforduló negatív kommunikációs mintákat, és változásra ösztökélhetjük a családtagokat.

Az első évben szerzett tapasztalatokra építve a szabadulószoba más pszichés betegségekkel küzdő gyerekeknek, csoportfoglalkozásoknak is teret ad majd, játékossá téve gyógyulásukat.

A Vadaskert Alapítvány kollégái, akik közönségdíjas terápiás programot kidolgozták:
Németh Laura: klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, pár-és családterapeuta,

Papp Bence: tréner, élménypedagógus
Dr. Kollárovics Nóra: gyermekpszichiáter szakorvos
Ács Adrienn Réka: pszichológus hallgató, foglalkoztató
Kollár Kristóf: mentálhigiénés szakember, részlegvezető foglalkoztató

A programról hamarosan további információt találhatnak a Vadaskert Alapítvány honlapján, valamint Facebook oldalán is. http://vadaskert.hu/

fejlesztes@vadaskertalapitvany.hu
0630 50 22 323

 

Forrás: Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.