csütörtök, július 18, 2019
Civil Hírügynökség

Diákok ajándékoztak diákokat

mosolymano-181219

A PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös szervezésében idén karácsonykor is nagyszabású jótékonysági akció került lebonyolításra a magyarországi általános iskolákban az EMMI Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkársága és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával. Közel kétszáz iskolából több mint 8 ezer diák készített össze ajándékcsomagot rászoruló társainak. A jótékonysági gyűjtés médiatámogatója a New Wave Media Group Kft. volt.

Karácsonyi MosolyManók, Varázsolj mosolyt egy társad arcára! A szervezők célja az volt, hogy idén karácsonykor is az ajándék adományok segítségével sok-sok gyerek arcára varázsoljanak mosolyt. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a felajánlott ajándékoknak, másrészt azoknak, akik adnak, akik megélhetik az önzetlen segítés örömét. A diákok a még jó állapotú, de már nem használt játékaikat rakták dobozba, amelyre ráírták, hogy milyen nemű és korú társuknak küldik az ajándékot. Több mint 8000 ajándékcsomagot állítottak össze a diákok közel kétszáz iskolából. Az ajándékokat a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyerekeknek még karácsony előtt.

Az adakozó diákok, tanárok, iskolák számára is fontos visszajelzés, hogy idén egy sajtó nyilvános esemény keretében közel 300 rászoruló gyermek veheti át a MosolyManók ajándékait. A helyszín a Tiszabői Általános Iskola karácsonyi ünnepsége, amely iskolát évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogat.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.