vasárnap, június 24, 2018
Civil Hírügynökség

Czinka Panna tanodái

czinkaPanna-170112

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2016. október 15-én egy olyan Európai Uniós projekt megvalósításába kezdett, amely során Mohorától Jánossomorjáig több mint fél tucat településen olyan komplex szolgáltatásokat nyújtó tanodát hoz létre és működtet, amely főként hátrányos helyzetű gyermekeknek nyújt segítséget az oktatási felzárkózáshoz, ezáltal az integráció első lépcsőjének megtételéhez.

A Tanoda fő célja, hogy hozzájáruljon az iskolai sikerek eléréséhez, differenciált fejlesztés megvalósítása által csökkentse a szociális hátrányokat, ezzel párhuzamosan erősítse a tanodás diákok identitását, fejlessze személyiségüket.

A Tanoda programba helyszínenként 20-35 gyermek került bevonásra, javarészt hátrányos helyzetű, vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók, a kiválasztáskor kiemelt célcsoportként kezelve a roma származású fiatalokat.

A gyermekközpontú megközelítés, a barátságos, nyitott, családias légkör, a kiscsoportos és egyéni fejlesztés mind-mind a fenti célokat szolgálják. A tanodák heti 20 órában működnek, ebben az időkeretben valósulnak meg a tantárgyakhoz kötődő tevékenységek, valamint a klubok, játékos fejlesztőórák és az egyéb foglalkozások.

A tantárgyi kompetenciák fejlesztésén túl a projekt szerves részét képezi a különféle szabadidős programok nyújtása is, melyek szintén hozzájárulnak a megfogalmazott célok megvalósításához, valamint a tanodások közösségi tapasztalatszerzéséhez.

A projektről bővebb információ a http://www.czinkapanna.hu/ honlapon, valamint az Egyesület közösségi oldalán található.

Forrás: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.