szerda, december 19, 2018
Civil Hírügynökség

Csak sétálj mellettem, és légy a barátom!

uccu-180308

Vannak kérdéseid a cigányságról, de sose merted feltenni őket? Tőlünk megkérdezheted! Támogass minket, és gyere velünk abba a nyolckerbe, amit mi, roma fiatalok ismerünk!

Tudtad például, hogy Blaha Lujza imádta a cigányzenét, és előadások után a nyolcadik kerületben mulatott? És azt, hogy a Kalapos műhelyt egy zsidó család üzemelteti 1871 óta a kerületben? Érdekel, hogy mi a kapcsolat Liszt Ferenc és a cigányzene között? Ezt a nyolcadik kerületet nem sokan ismerik, pedig tele van történetekkel, értékekkel, melyek szorosan kapcsolódnak a cigányság történelméhez. Meg fogsz lepődni, mennyi újat tudunk mondani!

Interaktív sétáinkat roma fiatalok vezetik, az ő személyes történeteiken keresztül ismerheted meg a kerületet. Eddig középiskolás diákoknak és külföldieknek tartottuk a sétákat, most megnyitjuk őket mindenkinek!

A nyolcadik kerületi városi séta az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány iskolai foglalkozásaiból nőtte ki magát. Sétáinkon a Blaha Lujza térről indulunk, majd a Népszínház utcán végigsétálva felfedezzük a nyolcadik kerület rejtett szépségeit, kapcsolódási pontjait a roma kultúrához.

Támogass minket abban, hogy minél több sétavezetőt készítsünk fel, és ezáltal még több roma fiatalnak legyen lehetősége arra, hogy saját, személyes narratíváján keresztül intenzívebben megélje identitását, ezzel is elősegítve a romák és nem romák közötti párbeszédet.

Az Uccu-séta célja, hogy megdöntse a kerülettel szembeni sztereotípiákat, új perspektívákat nyisson a személyes találkozásra.
Lásd egy másik szemszögből a nyolcadik kerületet!

Mire fordítjuk az adományodat?
Az alapítvány fiatal roma önkénteseinek sétavezető-képzésére, a séták ismeretanyagának fejlesztésére, kibővítésére, illetve a séta promóciós anyagaira, online hirdetésekre.

Itt adományozhatsz: https://adjukossze.hu/kampany/csak-setalj-mellettem-es-legy-a-baratom-1405?utm_source=NIOK+h%C3%ADrlev%C3%A9l&utm_campaign=fd7ac63ae0-EMAIL_CAMPAIGN_2018_03_08&utm_medium=email&utm_term=0_05493e6146-fd7ac63ae0-301934637

 

Forrás: adjukossze.hu

Friss műsorok

Comments are closed.