szerda, június 19, 2019
Civil Hírügynökség

Ceruzáért osztálykirándulást kaptak gyerekek

mesedoktor-ceruza-180614

Negyvenötezer színes ceruzát, filctollat, vízfestéket, zsírkrétát gyűjtöttek össze jótékonysági céllal gyerekek, az egész országból. A jótékonysági összefogásban legtöbbet beküldő csapatok az alapítványtól értékes díjakat kaptak.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány Mesedoktor programja gyűjtő akciót szervezett, melyre iskolák osztályai, óvodai csoportok szedték össze rajzeszközeiket. A jótékonysági összefogásban legtöbbet beküldő csapatok az alapítványtól értékes díjakat kaptak, összesen négyszázhúszezer forint összértékben, melyet osztálykirándulásra vagy egyéb más, közösségi értéket növelő tevékenységekre fordíthatnak. A sok-sok új és használt rajzeszköz az alapítvány jóvoltából kórházi Mesedoktorok munkáját támogatja, illetve rászoruló családok gyermekei számára jelent segítséget.

A 300 ezer forintos jutalmat a Tiszavasvári Általános Iskola, 4/a. osztálya kapta meg, a Téti Kisfaludy Károly Óvoda – Bölcsőde, és az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium, 6/8. osztálya 60 – 60 ezer forintos jutalmat kaptak.

Mesedoktorok a gyermekekért
A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta segíti az intézmények működését, családok életét. A www.mesedoktor.hu oldalon a Mesedoktorok várják segítők, önkéntesek, támogatást igénylő intézmények és magánszemélyek jelentkezését.

 

Forrás: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.