kedd, június 19, 2018
Civil Hírügynökség

Cégek a nők és férfiak egyenlő munkahelyi lehetőségeiért

nyitottak-vagyunk-160310

Minden harmadik nő érzi úgy Magyarországon, hogy nem egyenlő lehetőségek állnak előtte, és férfi kollégái előtt. Ezen kíván változtatni a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezés, és az ehhez csatlakozott világcégek, magyarországi startupok és vállalkozások.

Tény, hogy a kutatások nem festenek jó képet a jelenlegi helyzetről. Ami talán ennél is fontosabb, hogy mit lehet tenni. A probléma már rég óta látható, amit viszont korábban nem láttunk, hogy ki mit tesz azért, hogy ez változzon.

Ezért idén nőnapon újra elindítottuk az akciót, amiben arra bíztatunk minden nyitott céget, szervezetet, hogy gondolja át, mit tudna tenni érte, hogy egyenlőbb helyzetbe kerüljenek nők és férfiak a munkahelyen. Ha pedig ezt átgondoltátok, javasoljuk, hogy vállaljátok nyilvánosan a nyitottakvagyunk.hu-n, hogy min fogtok dolgozni idén azért, hogy ez pozitív irányba változzon.

Azzal, hogy nyilvános vállalásokat teszünk, segítjük a változást. Tapasztalataink szerint cégekként, szervezetekként is tudjuk inspirálni egymást, és így közösen akár több tízezer munkavállaló életébe hozhatunk pozitív változást, meglepően rövid idő alatt is.

Hogy mit lehet vállalni? Hogy csak néhány példát mondjunk, segíteni GYES-ről visszatérni, férfiakat is támogatni benne, hogy kivegyék a részüket a gyereknevelésből, átnézni a marketing anyagokat, hogy nincs-e benne véletlenül valami, ami szexista lenne stb stb.

Ha inspirációra lenne szükségetek, olvassátok el a sajtóközleményt , amiben a most induló akció mellett néhány szuper tavalyi példáról is írunk, például a Hosszúlépés. Járunk?-ról, ahol a férf is “GYES”-re mehet, és a Neticle nevű tucatnyi embert foglalkoztató cégtől, ahol cégen belül nyilvánosak a fizetési sávok, hogy ne legyen bérkülönbség férfi és nő között. Tavaly egész év alatt közel 120 vállalás érkezett, átlagosan 10-ből 7-et sikerült is teljesíteni a vállalást tevők beszámolója alapján, ez nagyon jó arány!

Az idei akció beindításánál ott volt már sok olyan cég, mely a tavalyi hasonló kezdeményezésünkben vállalásokat tett. Ők – az Auchan, a BP, a CMS Cameron McKenna Ügyvédi Iroda, a GE Lighting, Hosszúlépés. Járunk?, a Microsoft, a Morgan Stanley, a Tresorit, a Prezi, az espell, és a Google – már idén is jelezték a nyitottakvagyunk.hu-n, hogy miken fognak dolgozni. Köszönjük nekik!

Az akcióhoz mostantól folyamatosan lehet csatlakozni a nyitottakvagyunk.hu/vallalasok oldalon. Tegyetek vállalást ti is!

Az akció indulásáról beszélt, írt már az RTL Klub Híradója (amit 1 millió ember néz), divany.hu (fotó galériával), 24.hu, hvg.hu, vg.hu, hrportal.hu, nlcafe.hu, szeretlekmagyarorszag.hu. A hír így már egy nap alatt közel kétmillió emberhez jutott el, mi pedig leveleket kaptunk, amikben emberek arra kíváncsiak, hogy az ő környékükön hol működnek nyitott cégek, és melyek azok, mert szívesen dolgoznának ott

Ha kérdésetek, észrevételetek, ötletetek lenne, keressetek minket nyugodtan.

Üdv a Nyitottak vagyunk elindítói nevében,
Miklós Melinda

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.