szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen

BujtorFeszt-170801

Nyolcadik alkalommal rendezi meg Balatonszemes Önkormányzata, a Latinovits Művelődési Ház, a Latinovits Emlékmű Alapítvány, és a Magyar Versmondók Egyesülete a hagyományosan augusztus elejére időzített Bujtor István Filmfesztivált.

A balatonszemesi származású Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező tiszteletére alapított seregszemle versenyprogramjára a művész életműve nyomán a krimi és a humor felől közelítő innovatív, fiatalos szemléletű rövidfilmekkel lehetett nevezni. A jelentkezés bárki számára nyitott volt.

Három kategóriában várták a szervezők a független, amatőr filmes alkotók és alkotóközösségek munkáit: kisjátékfilm; szabadon választott műfajú és tematikájú filmek, valamint Bujtor István testvére, Latinovits Zoltán emlékének is adózva, az új keletű versfilm kategóriájában (utóbbi esetében több alkotó a Nemzeti VERSeny tavalyi döntősei közül került be a versenyprogramba).

A fesztivál kiemelt eseménye a Dark bet című kísérleti krimi vetítése lesz, amelynek díszvendége Goztola Krisztina színművész, a film női főszereplője. Vele a zsűri elnöke, Lutter Imre médiaszakember, előadóművész beszélget, akinek zsűritársai Kiss László rendező, a Latinovits Emlékmű Alapítvány kuratóriumi elnöke és Kalász József rendező, a Magyar Független Film és Video Szövetség elnökségi tagja. A versenyprogramban 38 rövidfilm szerepel. A programoknak a Balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház ad otthont.

Időpont és helyszín: 2017. augusztus 5-6. – Balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház
Információ és program: http://www.vers.hu/

 

Forrás: Magyar Versmondók Egyesülete

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.