szerda, március 20, 2019
Civil Hírügynökség

Budapesti kávéházak anno – Budapest cafes

2018-02-16 Esemény, Hírfolyam
newYorkKavehaz-180215

Integrált városi séta magyar és angol nyelven. Ismerjük meg Budapestet együtt!

Február 24. 15:00
El tudunk képzelni egy olyan várost, melyben – igaz, hogy röpke egy évig, a millenniumi ünnepségek ideje alatt – több mint 500 kávéház működött?
Egy olyan várost, ahol gyakran úgy igazították útba a kissé tanácstalan egyszeri utazót, hogy “abban a házban találja, ahol nincs kávéház!”?
Egy olyan várost, ahol azóta legendássá vált írók (Ady, Kosztolányi, Karinthy és még hányan mások!) ültek a kávéházaik kirakatában, s az egyszeri honpolgár szívbéli megkönnyebbüléssel nyugtázhatta, hogy az államrend is működik, mert a belügyminiszter a szokásos törzsasztalánál múlatja az időt és lehetőséget ad mindenkinek és bárkinek, hogy vele szóba elegyedjék?

A kávéház demokratikus, lázadó, tájékozott, agora. A kávéház izgalmas, szellemes, szórakoztató. Induljunk el a Csiga vendéglő egykori helyétől, hogy a New York pompájával zárjuk a kellemes sétát. A sétát angol és magyar nyelven vezeti Czékmány Anna és Vajer András.

Hogy mindenki kedvére ingyenesen részt vehessen rajta, azt az Open Society Foundation támogatta. Regisztrálni a parafitt@parafitt.hu e-mail címen kérjük!
Can we imagine a city where, in fact, there was more than 500 cafes for a fleeting year, during the millennium celebrations?
A city where the traveler often adjusted the way to “find in a house where there is no cafe”. A city where legendary writers (Ady, Kosztolányi, Karinthy and so many others!) sat in the showcase of their cafes, and the one-time citizen could accept with relief that the state system also works because the interior minister runs the time and give everyone the opportunity to talk to him?

The cafe is a democratic, rebellious, well-informed, agora. The cafe is exciting, witty, entertaining. Let’s get off at the former place of the Snail Restaurant to make a pleasant stroll with the New York’s pomp. The walk is conducted in English and Hungarian by Anna Czékmány and András Vajer.

To be free to everyone, it was supported by the Open Society Foundation. Please register at parafitt@parafitt.hu e-mail address.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.