szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Bolyhos és kicsinyei már biztonságban

macskaKolyok-190604

Segítségkérés érkezett a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületéhez, miszerint a városban az Oldalkosár utcai egyik bérház kerékpár tárolójába lefialt egy mamacica négy beteg kicsit, pár hete.

A szervezet gondozásába vette a cica-családot. A lakók a lépcsőházba a mamacicát be- és kiengedték, de ott nyilvánvalóan nem maradhattak. Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, a kicsik szeme bakteriális fertőzés következtében nagyon csúnya volt, nem tudták kinyitni, talán még sohasem volt nyitva a szemük, pedig már körülbelül öthetesek.

Azonnal az állatorvoshoz mentek, ahol először Bolyhost, a mama cicát látta el az állatorvos. Őt leteszteltették Fiv-re (macska AIDS) és FeLV-re (macska-leukózis), de szerencsére negatív lett a szűrés eredménye. A belső és külső parazitamentesítése megtörtént, és kapott védőoltást is a mami.
Az elnök hozzátette, a picik szemét a doktor úrnak alaposan ki kellett takarítani, hiszen teljesen be volt ragadva, valamint ők is kaptak antibiotikum injekciót. Sajnos, nagy valószínűséggel, csak az egyik cica szemei épek, a többi pici vagy mindkét szemére vagy az egyikre megvakulhatott. Még a héten viszik őket ellenőrző vizsgálatra, addig szemcseppel kell kezelni a pöttömök szemét.

Az egyesület a leválasztást követően a mamát ivartalaníttatja, chippelteti, és szeretnék, ha gazdára találna, éppúgy, mint majd a kicsinyei is. Bíznak abban, attól, hogy testi hibásak, netán vakok, azért még lesz, aki beléjük szeret és örökbe fogadja őket.

Az állatvédők azt kérik az állatbarátoktól, hogy aki teheti, támogassa a munkájukat, hiszen csak így tudják az állatorvosi számlákat fedezni, valamint az ellátáshoz szükséges állateledeleket, kiegészítőket megvásárolni. Aki támogatni kívánja az egyesületet, az a 10700158-67637539-51100005 (CIB Bank) számlaszámra utalhatja el az adományát “4 baba és a mama” közleménnyel.

Bővebb információ a www.hmvhelyiallatvedok.eu honlapon találhatók.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.