szombat, február 23, 2019
Civil Hírügynökség

Bioboltok a tenyeredben

gasztrohosApp-180717

Elkészült a Felelős Gasztrohős app. Bevásárló szatyor, lelkesedés, szezonális receptek – mind megvannak, de nem tudod, hogy hol szerezhetnéd be a fenntartható hozzávalókat? A Felelős Gasztrohős Alapítvány applikációja ebben segít!

A Gasztrohősök már sokszor siettek segítségünkre; megtudhattuk kampányaikból, hogy mi a baj a pálmaolajjal, hány év alatt bomlik le egy szívószál és milyen károkat okoz, ha kikerül a természetbe, valamint minden hónapban informálnak minket arról, melyek az épp szezonális zöldségek, gyümölcsök

“Mobilapplikációnkkal a fenntartható élelmiszereket fogyasztók vásárlását szeretnénk megkönnyíteni. Az Apple Storeból és Google Play Áruházból ingyenesen letölthető appban egész Magyarországra kiterjedően megtalálhatóak a fenntartható élelmiszer lelőhelyek és az alapítvány által minősített Fenntartható Vendéglátóhelyek is. Az alapanyagokat listázó menüpontban pedig a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, illetve ezek vitamin- és ásványianyag-tartalmát is láthatja a felhasználó, így vásárlás közben is adunk egy kis segítséget” – mondta el Szabó Eszter, az Alapítvány projektmenedzsere.

6 KATEGÓRIA

Az app készítői azokat a helyeket minősítették fenntartható élelmiszert árusítóknak, ahol pl. helyi, szezonális vagy minősített környezetbarát/bio élelmiszerek kaphatók.

A helyekre hat kategóriában kereshetünk rá:
1. helyi piacok,
2. biopiacok,
3. nagyrészt fenntartható élelmiszereket árusító boltok (bioboltok, helyi termékeket árusító boltok),
4. közösségi kertek,
5. Fenntartható Vendéglátóhelyek,
6. közösségi mezőgazdálkodás/bevásárló közösségek és azok átvevőpontjai

Minden igyekezet és szupererő ellenére előfordulhat, hogy kimaradtak helyek, ezért az Alapítvány munkatársai azt kérik, ha bárki tud ilyenről, küldje el nekik a gasztrohos@gasztrohos.hu e-mail címre!

Mostantól tehát még könnyebb dolgunk lesz a zöld helyek felkutatásával, hiszen egy appban megtalálható lesz mind. Így már minden adott ahhoz, hogy mindenki Felelős Gasztrohős legyen!

 

Forrás: recity.hu

Friss műsorok

Comments are closed.