szombat, május 27, 2017
Civil Hírügynökség

Beszéljünk egymással!

lelkiElsosegely-170512

Mindannyiunk élete megér egy telefonhívást! A lelki elsősegély telefonszolgálatok a nap 24 órájában várják a 116-123-as rövidített- ingyenesen hívható telefonszámon a lelki elsősegély hívásokat. 1997 óta minden év májusában megrendezésre kerülő Telefonos Napon arra szeretnék felhívni a figyelmet: “… hogy beszéljünk egymással…”

A nemzetközi normák alapján működő lelki elsősegély telefonszolgálatok célja, hogy nehéz élethelyzetekben, krízisben, esetleg felmerülő öngyilkossági gondolatok, késztetés esetén, éjjel-nappal térítésmenetesen tudjon beszélni ezekről a nehézségekről a 116-123-as számon.

Ebben az évben a Telefonos Nap rendezvényeinek Salgótarján ad otthont. Ebből az alkalomból a lelki egészségvédelemre, a lelki eredetű betegségeink kezelésére, az öngyilkosság megelőzésre és a kommunikáció és lelki egészségvédelem kapcsolatára hívják fel a figyelmet a LESZ-hez tartozó civil szervezetek. Másnap “Értő meghallgatás tréning” címmel az Empowering projekt eredményeiről beszél Székely András a projekt vezetője. Lelki elsősegély nyújtásához alapvető készség, hogy meg tudjuk hallgatni, hallani a másik ember félelmeit, örömeit, érzéseit, gondolatait – ezt segíti a tréning, amelynek a kialakításáról, részleteiről lesz szó az előadáson.

Részletes meghívó a honlapunkon található (www.sos505.hu)
Tel: Dudás Erika 30-488-2159; Székely András: 20-980-8829

 

Forrás: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége

Friss műsorok

Comments are closed.