vasárnap, május 26, 2019
Civil Hírügynökség

Bátrak maratonja

2018-10-05 Esemény, Hírfolyam
sparMaraton-161115

Közel 280 futó áll rajthoz a hétvégi 33. SPAR Budapest Maratonon®, hogy a kiszemelt távokat jótékonyan teljesítse. Ők azok az élménykülönítményes sportolók, akik a futásukat megelőzően adományokat gyűjtenek a Bátor Táborba érkező daganatos és krónikusan beteg gyerekek javára.

Ők azok is, akik kiemelten hangos biztatást érdemelnek a lila szurkolóktól, akik ilyenkor már hagyományosan bukkannak fel a verseny több pontján, hogy erőt adjanak a megfáradt futóknak.

A sportolók idei, ambiciózus adománygyűjtési célja 13,7 millió forint, amiből közel 10 millió forint már összegyűlt. Az összeget az alapítvány őszi családi táborainak megvalósítására fordítja. Ebbe a tábortípusba olyan családok érkeznek, ahol 7 évnél fiatalabb súlyosan beteg gyermek nevelkedik.

A rengeteg egyéni induló és 8 céges csapat mellett a rajtvonalon ott lesznek a Honvéd vívóedzői, Somfai Krisztina, Várnai Vivien, Imre Géza és Somfai Péter, valamint Kormos Villő műugrónő is.

Maratont futni hatalmas teljesítmény, rengeteg dolog megy végbe egy ilyen hosszú táv alatt a testben és a lélekben. Idén az Élménykülönítmény egy különleges, ’maraton előtt-után’ portrépárral ajándékozza meg azon jótékony futóit, akik ezt a hosszú távot teljesítik. A fotókat Hermann Ildi fotográfus készíti a rajt előtt és a befutó után az Élménykülönítmény hétvégi bázisán, ahova a szervezet sátorral, webshoppal és érdekes programokkal települ ki.

 

Forrás: Bátor Tábor Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.